Králičie „lazane“ s kelom

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 4. januára 2016
Králičie „lazane“ s kelom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 70 °C

Suroviny

1 ks
10 g
5 g
5 g
1 ks
150 g
300 g
200 g
80 g




Postup

  1. 1

    Králika vykostíme, mäso pomelieme. Pomleté mäso premixujeme spolu so soľou, s korením, pridáme vajíčko, smotanu a červenú papriku.

  2. 2

    Kel rozoberieme na listy, ktoré obvaríme vo vriacej vode asi minútu každý kus a rýchlo schladíme. Po schladení listy osušíme, natrieme ich mäsovou zmesou a vrstvíme na seba ako lazane.

  3. 3

    Naplnené listy v plechu zatiahneme fóliou a pečieme v rúre pri nízkej teplote (70 °C) približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom nakrájame na kocky.

  4. 4

    Umytú a očistenú mrkvu uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarenú mrkvu spolu s maslom a so smotanou rozmixujeme na jemné pyré. Mrkvovým pyré dekorujeme lazane pred podávaním.

Diskusia k receptu

maska10
To hned vidiet ze je to profesional porfektne naaranzovane




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia