Králičie „lazane“ s kelom
Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 4. januára 2016
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 4. januára 2016
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
25 minút
na 70 °C
na 70 °C
Postup
-
1
Králika vykostíme, mäso pomelieme. Pomleté mäso premixujeme spolu so soľou, s korením, pridáme vajíčko, smotanu a červenú papriku.
- 2
Kel rozoberieme na listy, ktoré obvaríme vo vriacej vode asi minútu každý kus a rýchlo schladíme. Po schladení listy osušíme, natrieme ich mäsovou zmesou a vrstvíme na seba ako lazane.
- 3
Naplnené listy v plechu zatiahneme fóliou a pečieme v rúre pri nízkej teplote (70 °C) približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom nakrájame na kocky.
- 4
Umytú a očistenú mrkvu uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarenú mrkvu spolu s maslom a so smotanou rozmixujeme na jemné pyré. Mrkvovým pyré dekorujeme lazane pred podávaním.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu