Teľací chrbát
Teľací chrbát

Teľací chrbát v zelenom korení fotorecept

Mário Baumgartner a Igor Janiga
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 17. marca 2017
Teľací chrbát v zelenom korení (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 55 °C

Suroviny

800 g
700 g
400 ml
200 g
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Teľací chrbát očistíme, rozdelíme na 4 časti, posolíme a potrieme podrveným zeleným korením.

    Teľací chrbát v zelenom korení (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto opracované a ochutené mäso vložíme do vrecka na vákuovanie, pridáme maslo a odsajeme vzduch. Vákuované mäso vložíme do sous vide a varíme pri 55 °C asi 30 minút. (Pozn. red.: Sous vide je metóda prípravy pokrmu, kedy sa suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je odsatý vzduch a následne sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota.)

    Teľací chrbát v zelenom korení (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z ružičkového kelu odstránime hlúbiky, pokrájame a varíme v smotane do zmäknutia. Pridáme soľ a korenie.

    Teľací chrbát v zelenom korení (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teľacie mäso vyberieme z vákuovacieho vrecka, sprudka opečieme na panvici s olejom a podávame na dusenom keli.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: