Teľací chrbát v zelenom korení fotorecept
Mário Baumgartner a Igor Janiga
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 17. marca 2017
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 17. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 55 °C
na 55 °C
Postup
-
1
Teľací chrbát očistíme, rozdelíme na 4 časti, posolíme a potrieme podrveným zeleným korením.
-
2
Takto opracované a ochutené mäso vložíme do vrecka na vákuovanie, pridáme maslo a odsajeme vzduch. Vákuované mäso vložíme do sous vide a varíme pri 55 °C asi 30 minút. (Pozn. red.: Sous vide je metóda prípravy pokrmu, kedy sa suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je odsatý vzduch a následne sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota.)
-
3
Z ružičkového kelu odstránime hlúbiky, pokrájame a varíme v smotane do zmäknutia. Pridáme soľ a korenie.
-
4
Teľacie mäso vyberieme z vákuovacieho vrecka, sprudka opečieme na panvici s olejom a podávame na dusenom keli.
Diskusia k receptu