Králik na petržlenovej vňati

dejdril - bez fotkydejdril, 1. júla 2012
8
porcií
90 minút
na 200 - 220 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Králika alebo zajaca naporcovať na 8 kusov, z rebier a krku uvariť polievku.Mäso osolíme,okoreníme posypeme rascou a obalíme v hladkej múke a potom dáme do nasekanej petržlenovej vňate - dobre popritláčame aby sa nalepilo čo najviac.Mäso opečieme z oboch strán.Opečené porcie dáme do pekáča.Na výpek dáme rozmrvenú bujónovú kocku a zalejeme 1/2 l vody a dáme variť, aby sa spojilo.Vývarom zalejeme mäso na pekáči. Na mäso poukladáme syrokrém.Všetko zalejeme smotanou a dáme do vyhriatej rúry na 1 hod.pri 200 - 220 stupňov, potom stlmíme asi na 150 stupňov a dopekáme asi 30 min.Podávame s ryžou alebo zemiakmi.

Diskusia k receptu

akeber
áááá ďalší zajačikový recept , ukladám a v nedeľu vyskúšam :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia