Bryndzové pirohy s hlivou ustricovitou
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 20. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Postup
-
1
V šupke uvarené zemiaky očistíme a odoberieme 150 g na plnku. Ostatné zemiaky nastrúhame najemno, pridáme potrebné množstvo múky, vajíčko, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť v chladničke.
- 2
Medzitým pripravíme plnku: Odložené zemiaky popučíme, pridáme maslo, bryndzu, nasekanú pažítku, lyžicu kyslej smotany a zamiešame. Cesto rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme a pohárom vykrajujeme kolieska. Na každé koliesko dáme plnku, kraje cesta prehneme a popritláčame vidličkou. Pirohy varíme v slanej vode asi 6 minút.
- 3
Na panvici urestujeme najemno nakrájanú slaninu, pridáme nakrájanú hlivu, popražíme domäkka, ochutíme soľou, korením, pridáme uvarené pirohy a zľahka premiešame. Pri podávaní ozdobíme kyslou smotanou a nakrájanou pažítkou.
Tiež bryndzové pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pokiaľ dobre viem z netu z atlasu na huby.sk, tak hliva kotúčová je jednou z foriem hlivy ustricovitej :)
Milá @Arnilka , neviem, v akom atlase si to naštudovala, ale nie je to tak - hliva kotúčová je druh hlivy, ale nie ustricovitej. Obe sú z rodu hliva (Pleurotaceae), ale každá sú iný druh - ustricovitá je druh Pleurotus ostreatus, kotúčová je druh Pleurotus eryngii.
Ale čo sa receptu týka, pravdu má asi @Atafaga - hliva ako hliva. :-))))