Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy s hlivou ustricovitou

Jozef Popelka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 20. júna 2018
Bryndzové pirohy s hlivou ustricovitou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

600 g (varný typ C)
200 g
1 ks
250 g
50 g
150 g
300 g
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V šupke uvarené zemiaky očistíme a odoberieme 150 g na plnku. Ostatné zemiaky nastrúhame najemno, pridáme potrebné množstvo múky, vajíčko, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť v chladničke.

  2. 2

    Medzitým pripravíme plnku: Odložené zemiaky popučíme, pridáme maslo, bryndzu, nasekanú pažítku, lyžicu kyslej smotany a zamiešame. Cesto rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme a pohárom vykrajujeme kolieska. Na každé koliesko dáme plnku, kraje cesta prehneme a popritláčame vidličkou. Pirohy varíme v slanej vode asi 6 minút.

  3. 3

    Na panvici urestujeme najemno nakrájanú slaninu, pridáme nakrájanú hlivu, popražíme domäkka, ochutíme soľou, korením, pridáme uvarené pirohy a zľahka premiešame. Pri podávaní ozdobíme kyslou smotanou a nakrájanou pažítkou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Arnilka (21.6.2018 07:11)

Milá @Arnilka , neviem, v akom atlase si to naštudovala, ale nie je to tak - hliva kotúčová je druh hlivy, ale nie ustricovitej. Obe sú z rodu hliva (Pleurotaceae), ale každá sú iný druh - ustricovitá je druh Pleurotus ostreatus, kotúčová je druh Pleurotus eryngii.
Ale čo sa receptu týka, pravdu má asi @Atafaga - hliva ako hliva. :-))))