Tanier z homára a baby zeleniny

Tomáš Opletal
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 11. mája 2014
Tanier z homára a baby zeleniny
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
Vývar:
1 ks
1/3 ks
1 ks
1 ks
5 guľôčok
2 ks
3 PL
3 PL
30 g
250 ml
150 g
Zelenina:




Postup

  1. 1

    Nakrájanú zeleninu a koreniny povaríme 20 minút vo vode s pivom, potom na päť minút vhodíme chvosty homárov. Ak chceme, aby zostali rovné, prepichneme ich špajdľami.

  2. 2

    Rôzne druhy baby zeleniny opečieme do zlata a prelejeme prepusteným maslom.

  3. 3

    Prepustené maslo: Maslo dáme do kastrólika a necháme na miernom ohni variť, kým nezhnedne a nebude cítiť po karameli, potom ho precedíme, najlepšie cez obrúsok.

Diskusia k receptu

safran
Pekné foto aj popis, len neviem súhlasiť s bodom 3. Správne prepustené maslo (pripravované dlho na miernom ohni) nezhnedne, ale spriezračnie a vôňu a chuť má skôr orieškovú. Ak zhnedlo, nebolo pripravené správne (rýchlo na veľkom ohni). Inak výborný recept, dobrá finta so špajdľou :-)
kukulienka71
tá finta sa aj mne veľmi páči. Nádherná fotka, hrá farbami, homára som ešte nejedla, bolo by načase :-) @havino , a iní, ktorí sem pridali v dobrej viere podrobné popisy prípravy ghee, čo vy na ten bod 3? Ak sa to niekomu podľa toho bodu podarí, zjem čiapku:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia