Tanier z homára a baby zeleniny
Tomáš Opletal
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 11. mája 2014
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 11. mája 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájanú zeleninu a koreniny povaríme 20 minút vo vode s pivom, potom na päť minút vhodíme chvosty homárov. Ak chceme, aby zostali rovné, prepichneme ich špajdľami.
- 2
Rôzne druhy baby zeleniny opečieme do zlata a prelejeme prepusteným maslom.
- 3
Prepustené maslo: Maslo dáme do kastrólika a necháme na miernom ohni variť, kým nezhnedne a nebude cítiť po karameli, potom ho precedíme, najlepšie cez obrúsok.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu