Foto: cvakla
Vytvorený na internáte z kombinácie surovín, ktoré sa u mňa práve nachádzali :) som "väčšinučasu" vegán, ale potrebovala som sa zbaviť prosciutta z nevegan Zobraziť celý popisVytvorený na internáte z kombinácie surovín, ktoré sa u mňa práve nachádzali :) som "väčšinučasu" vegán, ale potrebovala som sa zbaviť prosciutta z nevegan týždňa, tak som ho tam šupla tiež. Tak každý nech si prispôsobí svojím potrebám ;)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si väčšie zemiaky v šupke a po vychladnutí ich vydlabeme. (ja som urobila väčšie "telá" a prikryla menšími čiapočkami; viď foto)
- 2
Na oleji si opražíme menšiu cibuľu a nastrúhame si do nej tavenýr. Necháme rozpúšťať. Potom pridáme na jemno nastrúhanú cuketu, osolíme, okoreníme všetkým korením (podľa chuti, ale curry som nedala veľa, aby nebolo dominantné, len dodalo chuť). Ak je zmes jednoliata a kašovitá, pridáme do toho vnútro zemiakov (čiastočne vyjedené,pretože sme neodolali) a zo 5 minút necháme na ohni.
- 3
Odstavíme, pekáč vymastíme alsanom/maslom/olejom, poukladáme do neho telá zemiakov (HA-HA!), každé vystelieme plátkom prosciutta a naplníme plnkou. Pod čiapočku som ešte dala trošku prosciutta, aby som minula všetko (tzv. šálik). Na čiapočky som poukladala ešte čiastky plátkov masla a šupla do vyhriatej rúry na pečenie na 20 minút. (Poprípade kým umyjeme riad a zjeme polievku.) Neviem na akom stupni (nieto teplote), keďže sporák na intráku je v stave, že som rada, že vôbec pečie. Ale tak na nejakom tom strednom.
- 4
Papáme
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu