Pečené zemiaky s cuketovou plnkou

cvakla - bez fotkycvakla, 3. marca 2014
Pečené zemiaky s cuketovou plnkou
Foto: cvakla

Vytvorený na internáte z kombinácie surovín, ktoré sa u mňa práve nachádzali :) som "väčšinučasu" vegán, ale potrebovala som sa zbaviť prosciutta z nevegan Zobraziť celý popisVytvorený na internáte z kombinácie surovín, ktoré sa u mňa práve nachádzali :) som "väčšinučasu" vegán, ale potrebovala som sa zbaviť prosciutta z nevegan týždňa, tak som ho tam šupla tiež. Tak každý nech si prispôsobí svojím potrebám ;)

2
porcie
60 minút
príprava
15+20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1/2 ks
1 ks
6 ks
7 plátkov
 alebo maslo




Postup

  1. 1

    Uvaríme si väčšie zemiaky v šupke a po vychladnutí ich vydlabeme. (ja som urobila väčšie "telá" a prikryla menšími čiapočkami; viď foto)

  2. 2

    Na oleji si opražíme menšiu cibuľu a nastrúhame si do nej tavenýr. Necháme rozpúšťať. Potom pridáme na jemno nastrúhanú cuketu, osolíme, okoreníme všetkým korením (podľa chuti, ale curry som nedala veľa, aby nebolo dominantné, len dodalo chuť). Ak je zmes jednoliata a kašovitá, pridáme do toho vnútro zemiakov (čiastočne vyjedené,pretože sme neodolali) a zo 5 minút necháme na ohni.

  3. 3

    Odstavíme, pekáč vymastíme alsanom/maslom/olejom, poukladáme do neho telá zemiakov (HA-HA!), každé vystelieme plátkom prosciutta a naplníme plnkou. Pod čiapočku som ešte dala trošku prosciutta, aby som minula všetko (tzv. šálik). Na čiapočky som poukladala ešte čiastky plátkov masla a šupla do vyhriatej rúry na pečenie na 20 minút. (Poprípade kým umyjeme riad a zjeme polievku.) Neviem na akom stupni (nieto teplote), keďže sporák na intráku je v stave, že som rada, že vôbec pečie. Ale tak na nejakom tom strednom.

  4. 4

    Papáme

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia