
Tajuplné alobalíčky
V starej Číne raz jeden cisár povedal kuchárovi, že chce mať na každý deň iné jedlo,...

Brokolicový koláč z cestovín
Kolienka uvaríme v osolenej vode. Vymastíme si tortovú formu s priemerom 26 cm. Dno...

Kohút na víne
Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....

Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom
Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky. veľmi...

Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej
Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám...

Zverinový hrniec
Na tretine rozpáleného tuku opražíme polovicu dávky cibule do zlatista, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu,...

Pošírované mäsové guľky v paradajkovej omáčke so zemiakovým pyré
Tento recept je môj obľúbený. Je to rýchly a chutný obed alebo večera.

Jelenie ragú
Robil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo...

Polievka zo sladkovodných rýb s pečenými paprikami a s paradajkami
Ak kúpime celú rybu, hlava a časť kostí často končí v koši. Je to škoda,...

Rezne s mrkvičkou
Z troch lyžíc oleja, citrónovej šťavy, soli, korenia a roztlačeného cesnaku pripravíme marinádu....

Divotvorný hrniec
Mäso nakrájame na kúsky, cibuľu nahrubo. Spolu ich dáme na olej a urestujeme, kým...

Kuracie stehná v kokosovo-citrónovej omáčke
Jemné a svieže kuracie stehná v kokosovo-citrónovej omáčke. Vyskúšajte tento recept s ryžou SOS Basmati.

Bravčové plece s párkami a sušenými hubami
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, speníme mletú červenú papriku, kremžskú horčicu a pridáme bravčové plece...

Mäsová roláda so zemiakmi
Mäso rozkrojíme, vyklepeme, -vrstvíme na neho šunkovú salámu, syr, zelenina, 2x, zrolujeme s pomocou potravinárskej folie, vyvlakáme...

Domácou jaternicou plnené pečené morčacie prsia so zelerovými hranolkami
Dnešný sviatočný obed som len tak vymyslela a to som ani netušila, aké to bude chutné....

Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny
Jednoduché jahňacie rebrá, ktoré si aj pastier oviec dokáže ľahko urobiť. Dnes som pripravila aj...

Jarný plnený kaleráb
Mladé kaleráby očistíme a vršky odkrojíme. Vnútro kalerábov vydlabeme tak, aby steny kalerábu ostali asi...

Vinná klobása smažená v mletém mase
Mleté maso smícháme s kořením, solí, vajíčkem, česnekem, majoránkou a strouhankou.

Šalát s mäsom, syrom a orechami
Šalát umyjeme a nakrájame ho na rezančeky. Jablko zbavené jadrovníka nakrájame na malé kúsky, pokvapkáme...

Mäsové guľky s olivami
Ďalší odskúšaný recept podľa časopisu Apetit. Padol mi do oka , tak som sa pustila...

Hovädzie s citrónovou omáčkou
tento recept doniesla manželka od svojej spolupracovníčky

Kapor vo vajci
Tento veľmi jednoduchý recept ma naučil priateľ, pamätal si ho z detstva, ale nikto v...