
Domácou jaternicou plnené pečené morčacie prsia so zelerovými hranolkami
Dnešný sviatočný obed som len tak vymyslela a to som ani netušila, aké to bude chutné....

Pošírované mäsové guľky v paradajkovej omáčke so zemiakovým pyré
Tento recept je môj obľúbený. Je to rýchly a chutný obed alebo večera.

Šalát s mäsom, syrom a orechami
Šalát umyjeme a nakrájame ho na rezančeky. Jablko zbavené jadrovníka nakrájame na malé kúsky, pokvapkáme...

Pivovarnícke zemiaky
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky, dáme ich do zapekacej misky, naukladáme na ne plátky...

Vinná klobása smažená v mletém mase
Mleté maso smícháme s kořením, solí, vajíčkem, česnekem, majoránkou a strouhankou.

Hovädzie s citrónovou omáčkou
tento recept doniesla manželka od svojej spolupracovníčky

Bravčová panenka s tmavými ringlotami
Históra kucháskeho umenia nás už z dávej minulosti dostatočne informuje, že muži sa za šporákom nestratia....

Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom
Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...

Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej
Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám...

Bezlepkové hot dogy
Z droždia, cukru a časti teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút vzísť....

Dráčikov dych na svetlom pive
Racept mám medzi svojimi a v úvodzovkách je SLOVENKA, ponúkam vám ho a Stefanovi som ušetrila aj...

Šunkovo–syrová podkova s hubami
Lístkové cesto rozvaľkáme ako na závin. Údené mäso nadrobno rozsekáme, pridáme nakrájané, v...

Beef sushi
Pyré: Hrušky umyjeme a očistíme. Odstránime kôstky. Nakrájame na veľké kusy. Na rozpustenom masle...

Šalát z kyslých rybičiek
Kúpila som si zavináčov a keďže som sa nejako k nim nemala :-) hľadala som na nete,...

Kapor vo vajci
Tento veľmi jednoduchý recept ma naučil priateľ, pamätal si ho z detstva, ale nikto v...

Teľacie zapekané v paradajkovej omáčke
Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky. Cesnak ošúpeme, bazalku umyjeme a oboje nasekáme. Polovicu...

Jemná polievka z morčaciny s pečeňovými haluškami
Každá starostlivo uvarená mäsová polievka predstavuje, podľa múdrosti našich rodičov i prarodičov, „ľudový penicilín“....

Gambas Pil Pil
Pre mňa kráľ všetkých španielskych tapas! Krevety parfumované cesnakom, s jemným bozkom čili s chrumkavým pečivkom...

Zelené slávky so šafranovým krémom
Kvalita, zdravie a zážitok – to je filozofia, podľa ktorej varíme. Z jednoduchých čerstvých surovín sa snažíme šetrným spôsobom pripraviť chuťovo vyvážené,...

Tarhoňovo-zemiakové kuracie kocky
Veľmi obľubujem jedlá v jednom hrnci. hoci sa všetky suroviny pridávajú s odstupom času, ale...

Jahňací hrebienok v rímskom hrnci
skúsil som jahňacinu v rímskom hrnci a je to fakt šťavnaté a veľmi chutné a vyžaduje si...

Causa de Camarones
Na mäkko uvarené zemiaky nakrájame na kocky a pretlačíme ich. Pridáme žlté papričky, soľ, čierne korenie a...

Tuniaková nátierka
Konzervu tuniaka, maslo, nadrobno nakrájanú cibiľu, horčicu a bazalku zmiešame, dochutíme vegetou a citrónovou...

Kohút na víne
Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....

Polievka zo sladkovodných rýb s pečenými paprikami a s paradajkami
Ak kúpime celú rybu, hlava a časť kostí často končí v koši. Je to škoda,...