Mäso - mäsité jedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Domácou jaternicou plnené pečené morčacie prsia so zelerovými hranolkami

Bravčové mäso

Dnešný sviatočný obed som len tak vymyslela a to som ani netušila, aké to bude chutné....

prazdny

Rybia pena so zelerom

Hlavné jedlá

Na dno nádoby položíme 3-4 vetvičky zeleru.

prazdny

Pošírované mäsové guľky v paradajkovej omáčke so zemiakovým pyré

Hlavné jedlá

Tento recept je môj obľúbený. Je to rýchly a chutný obed alebo večera.

prazdny

Šalát s mäsom, syrom a orechami

Bravčové mäso

Šalát umyjeme a nakrájame ho na rezančeky. Jablko zbavené jadrovníka nakrájame na malé kúsky, pokvapkáme...

prazdny

Pivovarnícke zemiaky

Bravčové mäso

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky, dáme ich do zapekacej misky, naukladáme na ne plátky...

prazdny

Vinná klobása smažená v mletém mase

Bravčové mäso

Mleté maso smícháme s kořením, solí, vajíčkem, česnekem, majoránkou a strouhankou.

prazdny

Hovädzie s citrónovou omáčkou

Hovädzie mäso

tento recept doniesla manželka od svojej spolupracovníčky

prazdny

Bravčová panenka s tmavými ringlotami

Bravčové mäso

Históra kucháskeho umenia nás už z dávej minulosti dostatočne informuje, že muži sa za šporákom nestratia....

prazdny

Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

Hlavné jedlá

Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...

prazdny

Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej

Večera

Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám...

prazdny

Bezlepkové hot dogy

Večera

Z droždia, cukru a časti teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút vzísť....

prazdny

Amur po námornícky

Hlavné jedlá

Do pekáča dáme olej, na ktorom speníme na plátky nakrájaný cesnak.

prazdny

Dráčikov dych na svetlom pive

Bravčové mäso

Racept mám medzi svojimi a v úvodzovkách je SLOVENKA, ponúkam vám ho a Stefanovi som ušetrila aj...

prazdny

Šunkovo–syrová podkova s hubami

Bravčové mäso

Lístkové cesto rozvaľkáme ako na závin. Údené mäso nadrobno rozsekáme, pridáme nakrájané, v...

prazdny

Beef sushi

Hovädzie mäso

Pyré: Hrušky umyjeme a očistíme. Odstránime kôstky. Nakrájame na veľké kusy. Na rozpustenom masle...

prazdny

Šalát z kyslých rybičiek

Večera

Kúpila som si zavináčov a keďže som sa nejako k nim nemala :-) hľadala som na nete,...

prazdny

Kapor vo vajci

Hlavné jedlá

Tento veľmi jednoduchý recept ma naučil priateľ, pamätal si ho z detstva, ale nikto v...

prazdny

Teľacie zapekané v paradajkovej omáčke

Hlavné jedlá

Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky. Cesnak ošúpeme, bazalku umyjeme a oboje nasekáme. Polovicu...

prazdny

Jemná polievka z morčaciny s pečeňovými haluškami

Večera

Každá starostlivo uvarená mäsová polievka predstavuje, podľa múdrosti našich rodičov i prarodičov, „ľudový penicilín“....

prazdny

Gambas Pil Pil

Večera

Pre mňa kráľ všetkých španielskych tapas! Krevety parfumované cesnakom, s jemným bozkom čili s chrumkavým pečivkom...

prazdny

Zelené slávky so šafranovým krémom

Hlavné jedlá

Kvalita, zdravie a zážitok – to je filozofia, podľa ktorej varíme. Z jednoduchých čerstvých surovín sa snažíme šetrným spôsobom pripraviť chuťovo vyvážené,...

prazdny

Tarhoňovo-zemiakové kuracie kocky

Kuracie mäso

Veľmi obľubujem jedlá v jednom hrnci. hoci sa všetky suroviny pridávajú s odstupom času, ale...

prazdny

Jahňací hrebienok v rímskom hrnci

skúsil som jahňacinu v rímskom hrnci a je to fakt šťavnaté a veľmi chutné a vyžaduje si...

prazdny

Causa de Camarones

Hlavné jedlá

Na mäkko uvarené zemiaky nakrájame na kocky a pretlačíme ich. Pridáme žlté papričky, soľ, čierne korenie a...

prazdny

Tuniaková nátierka

Nátierky

Konzervu tuniaka, maslo, nadrobno nakrájanú cibiľu, horčicu a bazalku zmiešame, dochutíme vegetou a citrónovou...

prazdny

Kohút na víne

Hlavné jedlá

Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....

prazdny

Polievka zo sladkovodných rýb s pečenými paprikami a s paradajkami

Večera

Ak kúpime celú rybu, hlava a časť kostí často končí v koši. Je to škoda,...

Mäso