Foto: elixir
Jedlo samo o sebe je pomerne diétne, od príloh(y) záleží, nakoľko diétnym aj zostane. Morčacia pečeň na mrkve, póre, šampiňónoch a paradajkách.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks (biela časť) |
|
5 ks |
|
7 ks (menšie) |
|
pol ČL (alebo čerstvá) |
|
150 ml (alebo morčací, príp. voda) |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
|
|
1 ks (menšia) |
|
Postup
-
1
Umyjeme, očistíme si zeleninu a morčaciu pečeň. Mrkvu nakrájame na menšie kúsky, šampiňóny na plátky, paradajky na polovice, pór na kolieska, cibuľu na malé kúsky. Morčaciu pečeň pokrájame.
-
2
Na panvici si rozpálime maslo a dáme naň opražiť pečeň s cibuľkou.
-
3
Keď už zhnedla, pridáme šampiňóny, mrkvu a ešte chvíľku pražíme.
-
4
Keď šampiňóny zmäknú a jemne zhnednú, do panvice prilejeme aj kurací vývar, zakryjeme a 15 minút dusíme.
-
5
Päť minút pred koncom dusenia vložíme na panvicu aj paradajky a pór (ten tak zostane pekne celý v kolieskach, ale pritom sa prevarí), okoreníme šalviou. Nakoniec odstavíme z plameňa, už len dochutíme čiernym korením a soľou, na tanieri posypeme sušenou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
-
6
Ako prílohu som spravila curry ryžu zmiešanú so sušenou petržlenovou vňaťou, na vrch som dala čerstvú vňať na ozdobu. Na okraj taniera som dala sladkú mini-prílohu z červenej čakanky, banánu a brusníc.
@elysa ďakujem za nahliadnutie i pochvalu :)
veľmi sa ti podarilo všetko skĺbiť,
gratulujem.