Morčacia pečeň na zelenine fotorecept

elixir - fotkaelixir, 19. mája 2013
Morčacia pečeň na zelenine (fotorecept)
Foto: elixir

Jedlo samo o sebe je pomerne diétne, od príloh(y) záleží, nakoľko diétnym aj zostane. Morčacia pečeň na mrkve, póre, šampiňónoch a paradajkách.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
1 ks (biela časť)
5 ks
7 ks (menšie)
pol ČL (alebo čerstvá)
150 ml (alebo morčací, príp. voda)
2 PL
1 ks (menšia)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyjeme, očistíme si zeleninu a morčaciu pečeň. Mrkvu nakrájame na menšie kúsky, šampiňóny na plátky, paradajky na polovice, pór na kolieska, cibuľu na malé kúsky. Morčaciu pečeň pokrájame.

    Morčacia pečeň na zelenine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici si rozpálime maslo a dáme naň opražiť pečeň s cibuľkou.

    Morčacia pečeň na zelenine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď už zhnedla, pridáme šampiňóny, mrkvu a ešte chvíľku pražíme.

    Morčacia pečeň na zelenine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď šampiňóny zmäknú a jemne zhnednú, do panvice prilejeme aj kurací vývar, zakryjeme a 15 minút dusíme.

    Morčacia pečeň na zelenine (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Päť minút pred koncom dusenia vložíme na panvicu aj paradajky a pór (ten tak zostane pekne celý v kolieskach, ale pritom sa prevarí), okoreníme šalviou. Nakoniec odstavíme z plameňa, už len dochutíme čiernym korením a soľou, na tanieri posypeme sušenou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

    Morčacia pečeň na zelenine (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu som spravila curry ryžu zmiešanú so sušenou petržlenovou vňaťou, na vrch som dala čerstvú vňať na ozdobu. Na okraj taniera som dala sladkú mini-prílohu z červenej čakanky, banánu a brusníc.

    Morčacia pečeň na zelenine (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ďakujem Izka, bolo dobré, všetko sme rýchlo "skobylkovali" :)