Jedlo samo o sebe je pomerne diétne, od príloh(y) záleží, nakoľko diétnym aj zostane. Morčacia pečeň na mrkve, póre, šampiňónoch a paradajkách.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks (biela časť) | 
                                                             | 
                                                    
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 7 ks (menšie) | 
                                                             | 
                                                    
| pol ČL (alebo čerstvá) | 
                                                             | 
                                                    
| 150 ml (alebo morčací, príp. voda) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 ks (menšia) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Umyjeme, očistíme si zeleninu a morčaciu pečeň. Mrkvu nakrájame na menšie kúsky, šampiňóny na plátky, paradajky na polovice, pór na kolieska, cibuľu na malé kúsky. Morčaciu pečeň pokrájame.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Na panvici si rozpálime maslo a dáme naň opražiť pečeň s cibuľkou.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Keď už zhnedla, pridáme šampiňóny, mrkvu a ešte chvíľku pražíme.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Keď šampiňóny zmäknú a jemne zhnednú, do panvice prilejeme aj kurací vývar, zakryjeme a 15 minút dusíme.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Päť minút pred koncom dusenia vložíme na panvicu aj paradajky a pór (ten tak zostane pekne celý v kolieskach, ale pritom sa prevarí), okoreníme šalviou. Nakoniec odstavíme z plameňa, už len dochutíme čiernym korením a soľou, na tanieri posypeme sušenou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Ako prílohu som spravila curry ryžu zmiešanú so sušenou petržlenovou vňaťou, na vrch som dala čerstvú vňať na ozdobu. Na okraj taniera som dala sladkú mini-prílohu z červenej čakanky, banánu a brusníc.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


@elysa ďakujem za nahliadnutie i pochvalu :)
veľmi sa ti podarilo všetko skĺbiť,
gratulujem.