Morčacia roláda pôvabnej Kontesy

babika93 - fotkababika93, 6. septembra 2012

Suroviny

1
300 g
100 g
100 g
4 ks
2 PL
1 ks
trochu
štipka
2 ks




Postup

  1. 1

    Vykostené morčacie prsia upravíme na plát a naklepeme. Okraje odrežeme a zomelieme s bravčovým mäsom. Na rozškvarenej slanine opražíme rezankčeky šunky a plátky šampiňónov, pridáme mleté mäso, petržlenovú vňať a rožok namočený v mlieku. Zmes okoreníme a osolíme a vyklepneme vajcia. Všetko dôkladne premiešame a nanesieme na osolený plát z mäsa. Zvinieme do rolády a zviažeme niťou. Na pekáči rozohrejeme olej a roládu na ňom zo všetkých strán opečieme. Potom podlejeme trochou horúcej vody a pečieme v rúre asi hodinu. Občas podlejeme a potrieme rozohriatým maslom. Dozlata upečenú roládu vyberieme, výpek zlejeme a doplníme zvýšným maslom. Mäso nakrájame na plátky a podávame so zemiakmi poliatymi výpekom.

Diskusia k receptu

violetacamorova
Môže byť výborná, ja robím z vykosteného kurčaťa a plnku robím z mletého bravčového mäsa, šampiňónov, kápie a vajíčka - praženica. Vyskúšam z morčacieho.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia