Kapor a baklažán s opečenými zemiakmi a miešaným šalátom
Na tanieri som z miešala 3 pl hladkej múky, 1 čl mletej červenej papriky, soľ,...
Fazuľovica trochu inak
Fazuľu uvaríme v kuchte, alebo deň vopred namočenú v hrnci so soľou, príp. vegetou...
Vyprážaná treska v horčicovom obale
Celkom jednoduchá rybka môže byť na obed hotová naozaj raz dva. Pridajte do klasického trojobalu k...
Obaľované vajcia
Vajcia varíme 5 minút, potom ich trošku naklepneme, ochladíme v studenej vode a olúpeme...
Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...
Jahňacia roláda s kalerábovým pyré
Kaleráb, cibuľu a cesnak očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme mlieko a pridáme...
Kuracie štvrte s dubákmi
Na prechádzke lesom so psom so našiel zopár dubákov možno posledná úroda. Tak som sa rozhodol...
Hovädzí steak so zemiakmi v popole a s tymianovou omáčkou
Hovädziu sviečkovicu umyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájame na steaky.
Cuketové špagety s mletým mäsom na spôsob bolonskej omáčky
Všade samá cuketa. V záhradách, na trhoviskách. Cuketa jednoducho patrí k letu. Vyskúšajte...
Pražma v koriandrovom peste
Pesto pripravíme v mixéri, do ktorého pridáme olivový olej, píniové oriešky, koriandrovú vňať, ...
Chvost morského raka (lobster tail) s romain šalátom
Chvost z morského raka, je dobrota z najlahodnejších. Ak si chcete u krásnej pani, ...
Zajačie stehno s gaštanmi
Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...
Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....
Husacie stehno na ananáse
Potrebovala som si urobiť v mrazničke miesto pre farmársku zabíjačku... tri obrovské husacie stehná mi tam zaberali...
Kaprie roládky so špenátom
Očisteného kapra umyjeme, vyfiletujeme, dochutíme soľou, korením. Špenát osmažíme na masle, pridáme...
Ceviche z lososa a citrusových plodov
Filetu z lososa nakrájame na širšie rezance (asi 1 x 5 cm). V miske vymiešame cukor,...
Čierne špagety so sardelami a sušenými paradajkami
Dostala som od kamarátky čierne špagety, tak som uvažovala, čo s nimi a vyšlo mi...
Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou
Veľmi rád „labužírujem“ s pečeňou pripravovanou na rôzne spôsoby, ale kuracia má, aspoň u mňa,...
Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom
Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...
Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke
Teľacie mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z gaštanového pyré,...
Mušle so smotanou
Mušle najprv prezrieme, či sú neni puknuté alebo otvorené. Ak áno, treba ich zahodiť...
Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne
Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na...