
Mufloní chrbát v amarantových pukancoch
Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy mäkké, rozmixujeme ich...

Kuracie krídelká pečené na zelenine
Chutné jedlo sa dá pripraviť aj rýchlo a v jednom pekáči. Aj také obyčajné kuracie krídelká....

Minestrone s kvetovou špičkou
Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi...

Plnená paprika
Klasika. Mám rada sladkú šťavu a veľa šťavy. Ja tento recept volá gule......

Kráľovské krevety s crispi šalátom
Tuto kombináciu som si vymyslela sama... bola to delikatesa... bolo to take skvele, že som nestihla...

Polkilový normandský steak so zeleninovou ihlou
Steak restujeme 2–3 minúty z každej strany. Podlejeme calvadosom (počkáme, kým plameň dohorí). Osolíme,...

Glejovka podľa Hugha
Pripravená podľa receptu Hugha Fearnleyho-Whittingstalla, sympatického chlapíka, ktorý okrem toho, že varí, si...

Šampiňónovo-kuracinkovo-cibuľková nátierka
Tento recept je výplodom mojej fantázie a chladničky... ale dopadol podľa mňa úžasne :) Nebojte sa...

Kanapka s teplým zeleninovým tartarom a kúskami kačacieho stehna
Na masle opečieme nakrájanú zmes zeleniny a necháme restovať do polomäkka. Dochutíme soľou a korením...

Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme...

Vínnozeleninové kuracie pečienky Ošialenstvo
Návšteva môjho kamoša ma donútila kreovať recepis z niečoho mäsového. Rozhodla som sa pre pečienky, ...

Špargľová krémová polievka špeciál
Táto lahodná polievka vznikla vďaka trom impulzom. Ad 1. ), už ma dlhšiu dobu provokuje...

Ražniči z lososa
Komerčný recept<br /> Napichajte kocky lososa a limetku na špajdle a vychutnávajte si úplne nové ražniči s vašim...

Srnčí chrbát v kapustovom liste
Divina je mäso ulovené vo voľnej prírode, nie zo zvierat chovaných v zajatí. Nakupujte ju...

Stehno plnené klobásou na paradajkovej omáčke.
Obľúbený recept na príležitosti. Stehno použite bravčové, alebo morčacie.

Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé....

Bravčové rezne s bylinkami
Ak sa chcem zavďačiť starším členom našej rodiny, na nedeľný obed musím pripraviť rezne....

Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou
Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre...

Oberačkový mäsový batôžtek
Údené koleno aj so žemľami (môžeme ju najprv namočiť v mlieku) pomelieme a zamiešame (spracujeme) s bešamelovou...

Ceviche z lososa a citrusových plodov
Filetu z lososa nakrájame na širšie rezance (asi 1 x 5 cm). V miske vymiešame cukor,...

Sendviče templblekova
(ja ho volám templblekova) Je od 1. americkej veľvyslankyne v čase po revolucii. Počula som ho a...

Cibuľnačka
Cibuľu nakrájame najemno a opražíme na tuku, pridáme nakrájané údené mäso a rascu, ešte chvíľu...

Ryba v šafráne
Tento recept som si jednoducho vymyslela :-). Nevedela som, čo budem variť, ale chcela...

Listová zmes s kuracími nugetkami
Všetky šaláty umyjeme pod tečúcou vodou, nakrájame a zmiešame s francúzskym dresingom. Francúzsky dresing: dijonskú...

Kuracia pečeň s drienkovicou a restovaným ananásom
Labužníci, gurmáni a ostatní „pôžitkári“ mi určite dajú za pravdu, že vhodnou ovocnou prílohou je...

Lososové rizoto
Ak vám zostala ryža z predchádzajúceho obeda, alebo len jedna porcia lososa a neviete ako nakŕmiť...

Radovanov šalát
Mám kamaráta Radovana, ktorý ma naučil tento recept. Zachutil mi po prvej ochutnávke a dúfam,...