Mäso - mäsité jedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Plnený zubáč

Hlavné jedlá

Zubáča aj s kožou vykostíme a pripravíme filé. Plošne zrežeme časť mäsa tak, aby z...

prazdny

Pečené pstruhy v letnom šate

Hlavné jedlá

Rybky máme radi, kapra, morské, zubáča, ale pstruh, to je delikatesa...

prazdny

Králik na kyslo

Hlavné jedlá

Tento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si...

prazdny

Quiche Lorraine s morčacou šunkou

Hlavné jedlá

Komerčný recept od šéfkuchára Petra Kulhányho

prazdny

Mini bifteky

Bravčové mäso

Videla som niekde v pošte na nete malinké bifteky, servírované na rožkoch, na vrchu ozdobené....

prazdny

Kura na spôsob bažanta na spôsob alsaský

Kuracie mäso

Pred chvíľou som čítala @Margarétkin recept na Kura na spôsob bažanta. Toto je moje Kura na...

prazdny

Závitky s lososom v bádenskej omáčke

Cestoviny

Lazaňové pláty uvaríme v osolenej vode. Lososa nakrájame na tenké plátky, posolíme. Mangold (špenát)...

prazdny

Plnený hermelín

Bravčové mäso

Tento plesňový syr chystá moja dcera , vždy na sviatky.

prazdny

Zelný salát s majonézou a jogurtem

Šaláty

Kdybych nedělal různé pokus a úpravy, tak by to mohl být salát Goleslaw, ale není....

prazdny

Kuriatko po našom

Kuracie mäso

surové zemiaky pokrájame na kolieska a poukladáme na dno naolejovaného pekáča, osolíme, na ne nastrúhanú mrkvu.

prazdny

Grilovaný rib steak so špikom pečeným v kosti

Hovädzie mäso

Špikové kosti posolíme, okoreníme a upečieme v rúre. Medzitým očistíme špargľu a odstránime tvrdý spodok....

prazdny

Hot dogy so slaninou, syrom, s cibuľou a bazalkovým pestom

Večera

Veľmi chutný variant párku v rožku, ktorý si kľudne vychutnáte nielen doma, ale aj v...

prazdny

Japonské maki so soba rezancami

Cestoviny

Nori riasu položíme drsnou stranou hore. Do dvoch tretín pridáme uvarené soba rezance, tuniaka nakrájaného na...

prazdny

Paprikové kura na víne

Kuracie mäso

Mám doma vlastnú mletú kapiu naloženú v oleji. Rozmýšľala som, ako ju použiť inak ako...

prazdny

Kuracie medailónky na opekanom patizóne s čili-limetkovým dresingom a cesnakovou hriankou

Kuracie mäso

Trošku som improvizoval a vyšlo mi toto!Je to zmes chutí kuracieho mäska, čili, limetky a patizónu. Neuveritelne...

prazdny

Placky s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Kura vykostíme, mäso najkrájame na sližiky, na pol kila mäsa :do misky si rozbijeme 4 vajcia, 4...

prazdny

Dyňa červená zapekaná s klobáskou

Bravčové mäso

Tento recept vznikol spontánne pri upratovaní chladničky. Tieto suroviny ostali a čo s nimi, tak...

prazdny

Lesso - talianske sedliacke hody

Hovädzie mäso

Toto jedlo by si vyslúžilo nemecký prívlastok" EINTOPF"- je to naozaj jedlo z jedného hrnca. Má...

prazdny

Bravčová panenka DIA

Bravčové mäso

Umyté mäso nakrájame na plátky a poukladáme do pekáča. Zmiešame jablká nakrájané na jemné plátky, ...

prazdny

Kurací vrkoč s majoránovou omáčkou

Kuracie mäso

Aj malá zmena v príprave kuracieho mäsa urobí zázrak. Čo tak skúsiť niečo neobvyklé, napríklad...

prazdny

Europasta

Bravčové mäso

Vlastne sú to len cestoviny s omáčkou. Čiže - taliansky námet, nemecké cestoviny, suroviny...

prazdny

Pór s jadrovníkmi ako príloha k pečenej klobáse

Bravčové mäso

Ďalší z variantov využitia pokrájaných jadrovníkov veľkých paprík. Tentoraz pre milovníkov mäsových údených výrobkov alias „mäsožrútov“....

prazdny

Zaúdený jelení chrbát s orechovo-jablkovým pyré

Hlavné jedlá

Veľa ľudí si myslí, že orechy sú doménou sladkej kuchyne. Nie je to však pravda,...

prazdny

Zeleninová sekanička

Bravčové mäso

Receptov na sekané je tu síce až až, ale aj tak sem pridávam tento ďalší z...

prazdny

Lososové špízy s citrónovo-horčicovou glazúrou

Hlavné jedlá

Konzumáciu lososa odborníci na výživu i lekári veľmi odporúčajú. Vychutnajte si ho napríklad v podobe týchto...

prazdny

Rýchly losos

Hlavné jedlá

Na olivovom oleji opiecť mladú cibuľku /alebo šalotku/, pridať cesnak. Po chvíli pridať plátky lososa...

prazdny

Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom

Hlavné jedlá

Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...

Mäso