Krídelká na pikantnej omáčke
Ján Vlasatý
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 21. marca 2017
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 21. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
<b>Príprava chleba: </b>Zmiešame múku, postrúhané zemiaky, droždie, soľ, slaninu nakrájanú na kocky, pridáme vodu, vymiešame cesto ako na knedľu, prikryjeme utierkou alebo potravinárskou fóliou, odložíme na teplé miesto a necháme podkysnúť.
- 2
Do hrnca dáme cibuľu, cesnak, med, drvené paradajky, soľ, čierne korenie, červené víno, worcesterskú omáčku a sušené čili. Povaríme a podľa potreby dochutíme.
- 3
Očistené kuracie krídla vložíme do hlbšieho plechu a zalejeme pripravenou omáčkou. Nakysnuté cesto rozdelíme na polovicu a urobíme bochníky. Pečieme na mastnom papieri. Do rúry predhriatej na 180 °C vložíme chlieb, pekáč s krídelkami a pečieme 40 minút.
Tiež kuracie krídelká:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu