
Pstruh s mandľovými lupienkami
Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im...

Sušené stehno
Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko...

Kuracie pečienky s cuketovo-marhuľovou omáčkou
Rozmýšľala som, čo dnes na obed. Pečienky bol prvý nápad, smotanová omáčka druhý a...

Marinovaný losos
Limetku dobre umyjeme, z polovičky nastrúhame kôrku do misky, potom limetku rozkrojíme a vymačkame znej...

Fit tuniakové placky
Zmiešaj dve 130 g konzervy tuniaka vo vlastnej šťave (šťavu zlej) s 2 ks postrúhanej mozzarelly light,...

Krízový kaviár na každý stôl
Na kaviár nemá najdrvivejšia drvina Slovenska peniaze. Ako si teda pomôcť? Týmto starým vyskúšaným židovským receptom....

Perkelt z našej rodinnej kuchyne k bársčomu
Rýchlo pripravený, chutný a jedlý s dobrým domácim chlebíkom...

Staročeská roštenka
Roštenky naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na panvici z...

Avokádovo-lososové kvietky
Nie som ja nejako velmi zatazena na avokado, ale avokadovy krem v kombinacii s...

Jarné závitky
Našla som dobrý receptík v jednej kuchárskej knihe a trošku som ho upravila podľa seba, možno...

Pravý chlapský steak
Mäso očistíme, potrieme olejom a posypeme korením. Takto pripravený steak necháme odležať v chladničke 2...

Biele čili
Jednoduche , rychlo pripravene , chutne a zdrave jedlo z kuracieho masa a bielej...

Kuracie stehno na pive
Nenáročný recept, stačí k nemu veľmi málo a trpezlivosť kým sa upečie.

Plnené králičie karé a palacinkové mešce
Karé z králika je najjemnejšie mäsko. Vždy, keď máme králikov, karé vyrežem a pripravím...

Dubákovo-kuracie ragú v špagetovom hniezde
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, opečieme na oleji s cibuľkou, ochutíme soľou, vegetou,...

Špekáčiky na čiernom pive
osupeme si spekacky stredom nadkrojime s dame tam koliesko cibule a trochu feferonky kto nema rad tak...

Zemiaková polievka s úžasnou chuťou
Doma je sezóna húb v plnom „cvale, až trysku“, ja v tunajších podmienkach môžem o nej iba snívať....

Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou
Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to...

Panenka – Čermeľ – so zelerovohubovou omáčkou
„Inkvizičný senát“ na Varecha. sk ma pre takto upraveného bravčového „zajačika“ asi poženie pred súd svojej prísnej...

Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami
Tento postup som použil pri mojom prvom steaku a odvtedy ho inak nerobím. Veľmi ľahký postup...

Pivné špekáčiky
Špekáčiky rozrežeme pozdĺžne na polovice, olúpané cibule nakrájame na polovične kolieska. Pivo rozmiešame s kečupom...

Závitky z lososa
Veľmi som chcela ochutnať doma pripraveného lososa, tak sme si s priateľom ako nedeľný obed uvarili...

Kuracia polievka so zelenými rezancami
Toto je jedna z dvoch mojich najobľúbenejších zimných polievok. Prvá je cesnačka a táto kuracia je...

Jednoduché grilované kuriatko - na chate
Ja najradšej grilujem len tak, nenáročne, jednoducho a nechcem pri tom stáť pol dňa....

Sendvič s kuracím šalátom
Umyte 3 zelerové stonky a nakrájajte ich na väčšie kusy. Nasekajte na hrubo 1 cibuľu a...

Naši utopení
Túto záležitosť máme veľmi radi a často si ju aj pripravujeme, najlepšie vo veľkom množstve, ...

Francúzske rezne
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán...

Rybie ragú
Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ...