Zakáľačkový guláš s ľadvinkami

Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 14. apríla 2013
Zakáľačkový guláš s ľadvinkami
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
100 g
150 g
100 g
20 g
2 ks
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Na masti opražíme cibuľu do zlatista a zasypeme ju paprikou. Premiešame a pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko, ktoré sme zbytočne neorezávali od tuku. Je to tradičné jedlo, ktoré sa vyznačuje vyšším podielom tuku. Všetko opečieme, až kým mäso nepustí šťavu.

  2. 2

    Potom ho osolíme a pridáme mleté čierne korenie a rascu. Dusíme vo vlastnej šťave na miernom ohni asi 30 minút. Medzitým dôkladne vyčistíme ľadvinky, spolu s pečeňou ich nakrájame na malé rezančeky a pridáme do guláša. Dusíme domäkka.

  3. 3

    Guláš sa podlieva ovarom z mäsa, môžeme však použiť vývar. Nakoniec ho dochutíme cesnakom, ak treba, aj soľou, a ako posledný pridávame majorán.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia