Zakáľačkový guláš s ľadvinkami
Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 14. apríla 2013
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 14. apríla 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masti opražíme cibuľu do zlatista a zasypeme ju paprikou. Premiešame a pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko, ktoré sme zbytočne neorezávali od tuku. Je to tradičné jedlo, ktoré sa vyznačuje vyšším podielom tuku. Všetko opečieme, až kým mäso nepustí šťavu.
- 2
Potom ho osolíme a pridáme mleté čierne korenie a rascu. Dusíme vo vlastnej šťave na miernom ohni asi 30 minút. Medzitým dôkladne vyčistíme ľadvinky, spolu s pečeňou ich nakrájame na malé rezančeky a pridáme do guláša. Dusíme domäkka.
- 3
Guláš sa podlieva ovarom z mäsa, môžeme však použiť vývar. Nakoniec ho dochutíme cesnakom, ak treba, aj soľou, a ako posledný pridávame majorán.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu