
Kurča s baskickou omáčkou
Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme....

Novoročné podkovičky v citrónovej omáčke z parného hrnca
Dobre umytého kapra naporcujeme na podkovičky a dáme do mlieka odležať aspoň na 1 hodinu - takto...

Mäso v batôžku
Tento týždeň skúšam variácie na tému - mäso, pečeň a jablko - a tu je...

Tehlička z bravčového kolena
Koleno, paprčky, bobkový list, nové korenie a soľ dáme so hrnca. Zalejeme vodou...

Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov
Osem rokov trvalo, než som opäť navaril aj pre mojich Čvorgľov a ich mamku moju dcérku...

Krémová kačacia polievka s domácimi rezancami
Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tuhšie pružné cesto. Necháme pod utierkou aspoň 20 minút odpočívať....

Paprikovo-smotanové kuracie prsia
Tento recept mám z jednej nemeckej stránky... mäsko po upečení je vynikajúce a úplne sa rozpadá....

Závitky s kapustou
Kyslú kapustu obľubuje celá naša rodina, závitky sme už dávno nemali, tak som to spojila...

Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke
Colombo je zmes korení z antilských ostrovov, podobná indickému kari. Používa sa v kreolskej...

Bravčové pliecko v bylinkovom kožuchu
V obchode som nemohol nechať krásny kus bravčového pliecka s kosťou. Aspoň takto „balancujem deficit“ mojej...

Králičia paštéta s cviklou
Ešte jedna z poľovníckych paštét. Na postriežke človek osamote v tichu veru aj hlad dostane...

Liptovské batôžky
Zemiaky uvaríme v šupke. Precedíme ich, olúpeme a nastrúhame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme...

Kuracie prsia s goji a mrkvou
Goji /godži/ je čínska kôstkovica, pomáhajúca pri rôznych neduhoch...

Jahňací chrbát s tekvicou a so šúľancami
Nie draho, pritom však chutne a pestro – tak varili liptovské babičky a my profesionáli...

Kuracie slíže na medovo-ananásovej omáčke s pistáciami
Predposledná kolaudácia za mnou, no tentoraz s významným hosťom. Kamarát a priateľ, ktorého gurmánsky...

Bravčové rebierka na karameli
Dnes oddychový obed. domáce bravčové rebierka na karameli.

Rýchla panvička
Sáčky s polievkami otvoríme a slíže vložíme do misky. Zalejeme horúcou vodou z varnej konvice tak, aby...

Tuniakový sen
Už roky som túžila vyskúšať čerstvého tuniaka. Nikdy som sa k tomu neodhodlala až teraz na...

Pangasius na šampiňónoch
Tento recept mám z jedného časopisu. Trochu som si ho upravila, lebo mi tam mal...

Plnené mäso so šošovicovým prívarkom
Obľubujem plnené mäská a tiež prívarky všetkých druhov. S jedným takým receptom sa s vami podelím....

Pangasius so syrom
V pekáči na oleji osmažíme nahrubo nakrájanú cibuľu a pridáme k nej zmrazeného pangasia.

Tuniakoviny s cuketkou, paprikou, olivami a balkánskym syrom
Či na obed alebo večeru si môžte dopriať tieto cestovinky. Ja som použila bezvaječné z celozrnnej...

Grilovaný pstruh s jablkami
Umyté a usušené pstruhy okoreníme na povrchu i zvnútra zmesou korenia na ryby.

Kuracie prsia s chilli a guacamole
Nevšimla som si, že by sem niekto podobný recept pridal, tak ho i tak pridávam....

Horúce kuracie štvrte
Je to momentálna myšlienka na chate, ako zužitkovať zvyšné suroviny pred odchodom. No odporúčam pripraviť...

Bravčové na pive
Do mäsa vtrieme soľ, korenie, práškový cukor a roztlačený cesnak. Mäso vložíme do menšej nádoby a necháme...

Zemiakové placky na oškvarkoch s kyslou kapustou
Bramboráky (vošouchy, kramfleky...a i jiné, krajové názvy) se dělají ze syrových brambor....

Domáce bravčové rebierko na červenom víne
Dnes som na obed urobila domáce bravčové rebierko na červenom víne. všetky použité suroviny sú domáce....