Grilovaný losos so špargľou, s cherry paradajky a kaparovým dipom
šéfkuchár hotela Zochova chata, 26. mája 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
príprava
Postup
-
1
Zelenú špargľu umyjeme a odkrojíme zo spodnej časti asi 2 centimetre. Keď je špargľa mladá a tenká, nemusíme ju ošúpať. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame. Cherry paradajky necháme v strapcoch, oddelíme časti po 5–6 kusov, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Filetu lososa nakrájame na 5 kusov, nasolíme a okoreníme.
- 2
Všetko poukladáme na gril: špargľu, lososa aj cherry paradajky. Počas grilovania otáčame. Špargľu stačí grilovať 5 minút, aby bola chrumkavá, a cherry paradajky sú hotové za 3–4 minútky. Lososa opekáme z oboch strán asi 8 minút, podľa hrúbky.
- 3
Kaparový dip: Kapary nasekáme nadrobno, dáme do misky, pridáme majonézu, kyslú smotanu, mleté čierne korenie a podľa potreby osolíme a dôkladne premiešame.
- 4
Hotového lososa podávame s grilovanými cherry paradajkami, špargľou a s kaparovým dipom.
Tiež grilovaný losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu