Zajac v husi
Mirek Horák
gastronomický poradca hotela Elizabeth v Trenčíne, 28. novembra 2012
gastronomický poradca hotela Elizabeth v Trenčíne, 28. novembra 2012
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
180 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vykosteného zajaca prešpikujeme slivkami a dáme ho na chladné miesto marinovať v brandy na 24 hodín. Náplň pripravímez mletého teľacieho pleca, pridáme vajcia, smotanu, soľ a korenie.
- 2
Túto náplň rozprestrieme na hus, ďalej rozprestrieme zajaca a znovu prekryjeme náplňou, hus zašijeme a zabalíme do potravinovej fólie, ktorá nám pomôže hus sformovať späť do pôvodného tvaru.
- 3
Pečieme v rúre na 80°C asi dve hodiny, odporúčame použiťsondu na 60°C. Potom zvýšime teplotu na 110°C a dopečieme v jadre na 68°C. Pred koncom zvýšime teplotu po dobu 10 minút na dopečenie zlatej kôrky. Hus potom vychladíme a krájame na tenké rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu