Foto: patroveckypitrs
Ešte jedna z poľovníckych paštét. Na postriežke človek osamote v tichu veru aj hlad dostane. Táto paštéta dobre padne. Nemyslím z postriežky na zem, Zobraziť celý popisEšte jedna z poľovníckych paštét. Na postriežke človek osamote v tichu veru aj hlad dostane. Táto paštéta dobre padne. Nemyslím z postriežky na zem, ale do žalúdka s teplým čajom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
500 g uvarená |
|
250 g uvarený |
|
150 g |
|
6 ks |
|
6 ks |
|
15 ks |
|
1/4 KL |
|
1/5 KL |
|
|
|
100 g |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
6 strúčikov |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Tu časť z nich. Lalok bravčový a cviklu si vopred uvaríme a necháme vychladnúť. Potom si očistenú cviklu nastrúhame a lalok pokrájame na drobnejšie. To aby nám vošlo do mlynčeku.
-
2
Cviklu, lalok a pečienku pomelieme a počas mletia pridáme aj korenia a cesnak. Nech to spolu prejde. Do pomletého pridáme víno a tuk kačací aj s vajcami. Všetko to osolíme.
-
3
Teraz to mixujeme na hladko. Necháme postať aspoň hodinu. Aby sa chute spolu spojili.
-
4
Po hodine to dáme do pohárov na zaváranie a zavrieme. Mne vyšlo päť pohárov 3.3 dcl. Teraz dáme do pary na 90 minút. Necháme vychladnúť a potom postať v chlade na 10 až 12 hodín a je hotovo. Koľko to vydrží to neviem u nás moc nie. Len prázdne poháre ostanú.
-
5
No a už len natrieť niekde na prechádzke v prírode aj doma. Želám Vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu