Cestoviny so špenátom a kuracím mäsom
Tento recept som našiel na jednej stránke (Tasty). Upravil som ho sám a aj varil už...
Raňajková morčacia pečeň na slanine
Vopred sa Vám všetkým ospravedlňujem za nekvalitný titulný obrázok. Niečo sa mi pri fotení „poondilo, ...
Cuketové závitky s mäsovými šúľkami a zemiakovou kašou
Teraz na jar robievam pre našich tieto cuketové závitky, ktoré sú veľmi chutné.
Pangasius plnený špenátom
Špenát sparíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Do špenátu nastrúhame muškát, pretlačíme cesnak, osolíme,...
Skrytá roštenka
Večer pred podávaním, rezne jemne naklepeme, okoreníme rozdrveným zeleným korením z oboch strán a z...
Tatarletky plnené tatarom z lososa a karí majonézou
Do hladkej múky pridáme mierne zohriate mlieko, vymiešame s olejom, pridáme žĺtky z vajec a...
Rýchla panvička
Sáčky s polievkami otvoríme a slíže vložíme do misky. Zalejeme horúcou vodou z varnej konvice tak, aby...
Jahňací chrbát na bielom víne s karamelizovanými slivkami
Veľmi chutný jahňací chrbát dusený vcelku. Podlievala som ho bielym vínom a pripravila som k nemu...
Kuracie medailónky na opekanom patizóne s čili-limetkovým dresingom a cesnakovou hriankou
Trošku som improvizoval a vyšlo mi toto!Je to zmes chutí kuracieho mäska, čili, limetky a patizónu. Neuveritelne...
Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči
Poznáte pojem „debordelizácia priestorov a zvyškov“? Vtedy sa často uchýlime k rýchlemu spracovaniu surovín à la „ČDD_Čo...
1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí
Z hľadiska výživnej hodnoty považujem pivo za plnohodnotnú stravu a vôbec mi nevadí, že obsahuje malé množstvo...
Pstruh so šampiňónovou plnkou
Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...
Mexický vánok
Kuracie stehná vykostíme a nakrájame na rezance. Mäso dáme do misky, pridáme trochu čili, ...
Pečené zemiaky so slaninkou
Dobre umyté zemiaky uvaríme v šupke. Do vody môžeme pridať trošku soli.
Rybie filetky s broskyňami
Kúpime sladkovodné ryby, ak nie sú pstruhy, môže byť zubáč, sumec.
Diabolské placky s kačacím perkeltom
Z kačacích pŕs odstránime kožu a nakrájame ich na kúsky. Uvaríme perkelt. Nadrobno pokrájanú cibuľu...
Ryba so špenátovo - hubovou omáčkou
V tomto recepte je mozne pouzit pollock, lososa alebo inu rybu podla vlastnej chute.
Tuniak so zemiakovou kašou
Tuniaka dáme do marinády s wok olejom, sezamovým olejom a sójovou omáčkou a na 60 minút...
Batôžky do rybacej vianočnej polievky
Rybaciu polievku, alebo halászlé si varí každý podľa seba, no na Vianoce do nej pridávam...
Kachní prsa s brusinkami
Kůži na prsou nařežeme na mřížku, vetřeme do ní sůl a pepř, prsa osolíme a...
Kuracie prsia v kyslej smotane
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na malé kocôčky. Mäso dáme do väčšej misky a pridáme kyslú...
Pangasius v anglickom kabátiku
Pangasius je nepochybne vďačnou rybkou. Občas ju pripravujem aj takto (pre tých, ktorí sa nebránia...
Lečová torta
Lečo skladané a dusené na spôsob torty. Esteticky pôsobivá a naviac chutná dobrota, ktorú si...
Rezance s lososom, reďkovkou a so žeruchou
Všetky suroviny na dresing premiešame a necháme všetky chute prepojiť.
Srbský paprikáš z teľacieho jazyka
Jazyk obvaríme v slanej vode s cesnakom asi 30 minút. Vyberieme a olúpeme. Na tuku...
Hus v šolete
Umytý a vopred namočený hrach uvaríme do mäkka. Krúpy uvaríme osobitne v osolenej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a upražíme ju...
Plnené diviačie srdce na červenom víne
Už som tu písala, že som dostala divinu. takže dnes moja premiéra plnené diviačie srdce....