Králik na cesnaku s cukinou

martina34 - fotkamartina34, 25. augusta 2010
Králik na cesnaku s cukinou
Foto: martina34

V našej rodine je veľmi obľúbené mäso z králika a čím jednoduchší recept, tým chutnejší.

4
porcie
100 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
2 plátky
4 strúčiky
štipka
podľa chuti
1 ks
Príloha:




Postup

  1. 1

    Cukinu si nakrájame na kolieska, uložíme na dno pekáča trošku ju osolíme morskou soľou. Králičie stehná si osolíme a okoreníme, potrieme pretlačeným cesnakom a uložíme na cukinu. Poprekladáme kúskami slaniny a podlejeme asi 0,5 dcl vody. Prikryjeme alobalom a pečieme na 200 stupňoch cca 1,5 hodiny.

  2. 2

    Kým sa nám králik pečie, pripravíme si ryžu tradičným spôsobom, no ja som si ju trošku chuťovo vylepšila pridaním kari korenia a mrazeného hrášku. K tomuto jedlu sa hodí napríklad čerstvý uhorkový šalát alebo aj iný zeleninový čerstvý šalátik.

Diskusia k receptu

michsamant
Mas uplnu pravdu, casto je to tak, cim jednoduchsi, tym chutnejsi. Vyzera to velmi chutne.
jdanka
hm, vyzerá to fantasticky. Myslíš, že by som mohla použiť aj kuracie stehná?
bozulka
@jdanka , určite môžeš ja to tiež tak vyskúšam lebo bohužial "naša"králičia farma u švagra skončila/ už je letitý a musel chov zrušiť/.Keď fungoval tak sme kupovali priemerne 20-30 ks ročne.Odvtedy si netrúfam kúpiť od iného zdroja.
@martinka určite výborné.Aj ta kari rýža-moja oblúbená.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia