Foto: martina34
V našej rodine je veľmi obľúbené mäso z králika a čím jednoduchší recept, tým chutnejší.
4
porcie
porcie
100 minút
príprava
príprava
90 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Cukinu si nakrájame na kolieska, uložíme na dno pekáča trošku ju osolíme morskou soľou. Králičie stehná si osolíme a okoreníme, potrieme pretlačeným cesnakom a uložíme na cukinu. Poprekladáme kúskami slaniny a podlejeme asi 0,5 dcl vody. Prikryjeme alobalom a pečieme na 200 stupňoch cca 1,5 hodiny.
- 2
Kým sa nám králik pečie, pripravíme si ryžu tradičným spôsobom, no ja som si ju trošku chuťovo vylepšila pridaním kari korenia a mrazeného hrášku. K tomuto jedlu sa hodí napríklad čerstvý uhorkový šalát alebo aj iný zeleninový čerstvý šalátik.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@martinka určite výborné.Aj ta kari rýža-moja oblúbená.