Guláš zahustený zeleninou

olinecka - fotkaolinecka, 18. júna 2014
Guláš zahustený zeleninou
Foto: olinecka

Tento guláš pripravujem keď chcem niečo inakšie,ale je vyborny.

8-9
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 väčšia
7 väčšie
podľa potreby
podľa chuti
3 ks
podľa potreby
 (alebo olej)
3 ks
3 ks (na zahustenie)
 (alebo čerstvé pečivo)




Postup

  1. 1

    Mäso pokrajame na kocky očistime cibuľu,ktoru pokrajame nadrobno.Masť roztopime a pridame cibuľu,ktoru orestujeme do sklovita,pridame nakrajane mäso.Pridame bobkove listy,korenie ,soľ a sladku červenu papriku mletu .Mäso dusime vo vlastnej šťave a potom podlejeme teplou vodou dusime do mäkka.

  2. 2

    Keď mame mäso udusene pridame k nemu mrkvu nakrajanu na kolieska a zemiaky nakrajane na kocky zalejeme vodou.

  3. 3

    Nakoniec pridame postruhane zemiaky povarime nech všetko prejde dobre varom .Podavame s čerstvym chlebom alebo pečivom.Prajem dobru chuť!

Diskusia k receptu

boxik
@ afataga , odporúčam ti knihu ,,Guláše a ich príbuzní´´, kde je 180 receptov rôznej prípravy tohoto pokrmu , takže za to že ty poznáš iba jeden guláš autorka tohoto receptu nemôže. Čo by som ja k tomuto dobrému a chutnému receptu dodal je to , že mi pripadá trochu ako luxus použiť na guláš roštenku ak vieme že z iných druhov hovädzieho a lacnejšieho je dokonca chutnejší , ale to je len môj pohľad. Ešte raz mne sa recept páči a mrkva ešte nikomu neuškodila.
olinecka
Vedela som ,že budu ohlasy na mäso,ktore som použila lenže ja dam drahšie a viem ,že my moji doma nebudu prehrňať na tanieri.Ale ďakujem za každu kritiku veď nemôže sa každemu pačiť môj recept.Krasny dnik!!!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia