Pikantná slepačia polievka

Michal Kružic
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 27. októbra 2013
Pikantná slepačia polievka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
15 minút
príprava
300 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (kurča)
500 g
1/2 ks
4 ks
1 ks
4 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ks
1 ks
1 ks
Štrúdľa:
200 g
1 ks
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca nalejeme vodu, vložíme na polovice rozkrojenú sliepku, očistenú koreňovú zeleninu a zeler, z vňate oddelíme stopky, ktoré vložíme do vody, zvyšok nasekáme najemno, cibuľu, cesnak, paradajku a papriku umyjeme, prekrojíme na polovicu a neočistené ich vložíme do vody. Pridáme koreniny a soľ a dáme zovrieť na sporák. Potom stiahneme plameň na najmenší a polievku varíme päť hodín.

  2. 2

    Keď je vývar uvarený, mäso z neho oberieme a zeleninu nakrájame. Časť odložíme na štrúdľu. Vývar scedíme a vložíme doň mäso, zeleninu a časť nasekanej vňate. Nakoniec nasekáme čili papričku, orestujeme ju a vložíme do polievky.

  3. 3

    Štrúdľa:
    K mäsu a zelenine pridáme roztlačený cesnak, soľ, korenie, vňať a bielok, premie-šame a rozotrieme na cesto, ktoré sme natenko rozvaľkali do štvorca. Okraje potrieme žĺt-kom, boky zalomíme. Zrolujeme, potrieme zvyškom žĺtka a dáme piecť. Potom rozkrájame a vložíme do tanierov s polievkou.

Diskusia k receptu

vcelka
Polievky tohto šéfkuchára bývajú fakt vynikajúce, pravidelne na ne chodíme...
evanaaa
Nejak málo je tej polievky, najmä pre chlapa......alebo, žeby taký veľký tanier?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia