Pikantná slepačia polievka
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 27. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (kurča) |
|
500 g |
|
1/2 ks |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
Štrúdľa: | |
|
|
200 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do veľkého hrnca nalejeme vodu, vložíme na polovice rozkrojenú sliepku, očistenú koreňovú zeleninu a zeler, z vňate oddelíme stopky, ktoré vložíme do vody, zvyšok nasekáme najemno, cibuľu, cesnak, paradajku a papriku umyjeme, prekrojíme na polovicu a neočistené ich vložíme do vody. Pridáme koreniny a soľ a dáme zovrieť na sporák. Potom stiahneme plameň na najmenší a polievku varíme päť hodín.
- 2
Keď je vývar uvarený, mäso z neho oberieme a zeleninu nakrájame. Časť odložíme na štrúdľu. Vývar scedíme a vložíme doň mäso, zeleninu a časť nasekanej vňate. Nakoniec nasekáme čili papričku, orestujeme ju a vložíme do polievky.
- 3
Štrúdľa:
K mäsu a zelenine pridáme roztlačený cesnak, soľ, korenie, vňať a bielok, premie-šame a rozotrieme na cesto, ktoré sme natenko rozvaľkali do štvorca. Okraje potrieme žĺt-kom, boky zalomíme. Zrolujeme, potrieme zvyškom žĺtka a dáme piecť. Potom rozkrájame a vložíme do tanierov s polievkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu