Pikantná slepačia polievka
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 27. októbra 2013

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 ks (kurča) |
|
| 500 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 4 ks |
|
| 1 ks |
|
| 4 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| Štrúdľa: | |
|
|
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do veľkého hrnca nalejeme vodu, vložíme na polovice rozkrojenú sliepku, očistenú koreňovú zeleninu a zeler, z vňate oddelíme stopky, ktoré vložíme do vody, zvyšok nasekáme najemno, cibuľu, cesnak, paradajku a papriku umyjeme, prekrojíme na polovicu a neočistené ich vložíme do vody. Pridáme koreniny a soľ a dáme zovrieť na sporák. Potom stiahneme plameň na najmenší a polievku varíme päť hodín.
- 2
Keď je vývar uvarený, mäso z neho oberieme a zeleninu nakrájame. Časť odložíme na štrúdľu. Vývar scedíme a vložíme doň mäso, zeleninu a časť nasekanej vňate. Nakoniec nasekáme čili papričku, orestujeme ju a vložíme do polievky.
- 3
Štrúdľa:
K mäsu a zelenine pridáme roztlačený cesnak, soľ, korenie, vňať a bielok, premie-šame a rozotrieme na cesto, ktoré sme natenko rozvaľkali do štvorca. Okraje potrieme žĺt-kom, boky zalomíme. Zrolujeme, potrieme zvyškom žĺtka a dáme piecť. Potom rozkrájame a vložíme do tanierov s polievkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu