Bravčové kolienko v omáčke zo smrčkov

Ladislav Hužík
šéfkuchár gastrodomu LemonTree v Bratislave, 4. novembra 2013
Bravčové kolienko v omáčke zo smrčkov
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
180 minút
na 140/170 °C

Suroviny

1 ks
300 g
50 g
1 PL
1 vetvička
200 ml
2 PL
200 g
Koláčik:
400 g
100 g
100 g
150 g
300 g
2 ks
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Koleno nasolíme, okoreníme, nakrojíme kožu a uložíme na plech s ostatnými surovinami okrem piva a medu. Pečieme v rúre asi dve hodiny na 140°C. Počas pečenia polievame výpekom. Na poslednú hodinu pridáme pivo a med a pečieme na 170°C. Otáčame a prelievame výpekom.

  2. 2

    Mäso vyberieme a výpek rozmixujeme. Precedíme a pridáme uvarené smrčky aj s vodou, v ktorej sme ich varili. Prevaríme a môžeme zjemniť maslom.

  3. 3

    Koláčik: Zemiaky upečieme, ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Na oleji orestujeme slaninu a cibuľu, nahrubo nastrúhanú mrkvu a uvarený a na kolieska nakrájaný kel. Všetko spolu dobre premiešame a tvarujeme bochníčky asi 1 cm vysoké (ako fašírky). Na panvičke ich potom opekáme dozlata.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Lacné jedlá, Pečené, Mäso 50x inak

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Perfektne ak je koleno cerstve. Smrcky sa mozu nahradit aj inymi hubami ? Ten kolacik by mohol pasovat aj k inemu masku :)
recept je výborný, len by ma zaujímalo kde sa dajú zohnať smrčiky ??? už som ich videla v inom recepte, ale neviem ich zohnať. rastú vraj veľmi krátko....ďakujem za info
vyzerá to výborne, len tie smrčky som nikde nevidela ani ja :-)