Roládky zo stehienok na cviklovom pyré
			   Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 10. mája 2015
		   
		   šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 10. mája 2015

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cviklu zabalíme do alobalu a dáme piecť do pece. Po upečení cviklu očistíme.
- 2
 Kuracie stehienka vykostíme tak, aby sme nenarezali kožu. Jemne ich naklepeme a ochutíme soľou, korením, pretlačeným cesnakom a pomletými pistáciami.
- 3
 Mäso zrolujeme do roládky a zabalíme do tenkých plátkov talianskej slaniny pancetta. Celú roládku zabalíme do alobalu a dáme variť do vody asi na 15 minút.
- 4
 Po uvarení z roládky odstránime alobal a na rozpálenej panvičke dopečieme dochrumkava.
- 5
 Očistenú cviklu v mixéri rozmixujeme dohladka a pyré vlejeme na panvicu. Pridáme smotanu a dochutíme soľou a korením. Necháme povariť a pridáme trošku masla na zjemnenie.
- 6
 Na tanier dáme omáčku a na kolieska nakrájanú kuraciu roládku. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu