Roládky zo stehienok na cviklovom pyré
Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 10. mája 2015
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 10. mája 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cviklu zabalíme do alobalu a dáme piecť do pece. Po upečení cviklu očistíme.
- 2
Kuracie stehienka vykostíme tak, aby sme nenarezali kožu. Jemne ich naklepeme a ochutíme soľou, korením, pretlačeným cesnakom a pomletými pistáciami.
- 3
Mäso zrolujeme do roládky a zabalíme do tenkých plátkov talianskej slaniny pancetta. Celú roládku zabalíme do alobalu a dáme variť do vody asi na 15 minút.
- 4
Po uvarení z roládky odstránime alobal a na rozpálenej panvičke dopečieme dochrumkava.
- 5
Očistenú cviklu v mixéri rozmixujeme dohladka a pyré vlejeme na panvicu. Pridáme smotanu a dochutíme soľou a korením. Necháme povariť a pridáme trošku masla na zjemnenie.
- 6
Na tanier dáme omáčku a na kolieska nakrájanú kuraciu roládku. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu