Roládky zo stehienok na cviklovom pyré

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 10. mája 2015
Roládky zo stehienok na cviklovom pyré
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
25 g
40 g
1 strúčik
 na dekoráciu




Postup

  1. 1

    Cviklu zabalíme do alobalu a dáme piecť do pece. Po upečení cviklu očistíme.

  2. 2

    Kuracie stehienka vykostíme tak, aby sme nenarezali kožu. Jemne ich naklepeme a ochutíme soľou, korením, pretlačeným cesnakom a pomletými pistáciami.

  3. 3

    Mäso zrolujeme do roládky a zabalíme do tenkých plátkov talianskej slaniny pancetta. Celú roládku zabalíme do alobalu a dáme variť do vody asi na 15 minút.

  4. 4

    Po uvarení z roládky odstránime alobal a na rozpálenej panvičke dopečieme dochrumkava.

  5. 5

    Očistenú cviklu v mixéri rozmixujeme dohladka a pyré vlejeme na panvicu. Pridáme smotanu a dochutíme soľou a korením. Necháme povariť a pridáme trošku masla na zjemnenie.

  6. 6

    Na tanier dáme omáčku a na kolieska nakrájanú kuraciu roládku. Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Diskusia k receptu

sara8
Veľmi dobre to vyzerá. Oceňujem konečne aj normálne popísaný postup. Čo pri profi kuchároch nie je zvykom...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia