
Skryté teľacie mäso
Rada varím "v jednom hrnci" to znamená, že mäso aj príloha sa pripravujú v jedej nádobe...

Rillettes z bravčového pliecka so skaramelizovanou cibuľou
Rillettes sú obľúbenou špecialitou francúzskej kuchyne, ide o pomaly varené mäso v tuku niekoľko hodín s...

Losos s cuketou
Filety lososa utrite papierovou utierkou, pokvapkajte repkovým olejom s bylinkami, osoľte, okoreňte a...

Jeseň na tanieri (pečená paprika plnená kuracím mäsom)
Neskutočne skvelá sladká chuť papriky v kombinacii so slanou kuracinou, šťavnaté, mňam. Recept našiel...

Kuracie toliare s cviklovým čatní
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, ...

Zdravý kurací koláč plnený mozzarellou
Postup je úplne jednoduchý. Pomelieme si kuracie prsia, mrkvu, zeler, cesnak a celé...

Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky
Pripravíme si cesto zmiesením všetkých surovín do gule. Vo fólii ju roztlačíme na placku a odložíme na...

Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste
Moj najmladsi syn sa uci za kuchara. Na buduci tyzden bude mat zaverecne skusky na tento...

Rybí šalát feferónový takmer podľa ČSN
V pôvodnej receptúre podľa ČSN boli použité treska a úhor v oleji, ktoré sa dnes ťažko zháňajú, ak vôbec sú niekde v ponuke. Ja som tresku nahradil makrelou a úhora sleďom....

Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou
Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút,...

Muffinové fašírky
Tento recept je určený pre kuchárky/kuchárov, ktorí sa radi hrajú a experimentujú v kuchyni :-) ale...

Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou
Na dnešný obed som pripravila toto jedlo. Plátky naklepaného, osoleného a okoreneného karé som sprudka...

Jelenie medailóniky s jablkovo-hruškovým ragú
Keď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho...

Bramborový salát se slanečky
Bramborový salát se slanečky býval pokrm chudých lidí. Dnes už to neplatí, protože slanečci jsou...

Šošovicové ragú s pečeným kolenom
Kolená osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cesnak a pečieme na 170 0C približne 90 minút....

Lososový tatarák s avokádom - fitness recept
Lososový tatarák s avokádom. Ak si fanúšik hovädzieho tataráku, tak tento si zamiluješ. Lajkuj...

Smažené kuřecí kapsy plněné uzeným masem
Kuřecí prsa rozdělíme na 4 díly, uděláme kapsy, osolíme a opepříme a do každé kapsy...

Dusené gulášové uhorky so zemiakmi
Guláš, aký iste nepoznáte - s uhorkami, zemiakmi, poriadne pikantný a podávaný s bravčovým...

Polievka z diviny s hubami
Mäso vložíme do studenej vody, osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, očistenú cibuľu...

Paradajková omáčka s haluškami
ďalšia klasika medzi receptami je od mojej nebohej mamky a robievame ho dosť často keď sme všetci...

Krkovička na cesnaku
Krkovičku nakrájame na rezne a vyklepeme. Pripravíme si marinádu z oleja, grilovacieho korenia a cesnaku nakrájaného...

Špenátové halušky s kuracím mäskom
Špenátový pretlak dáme do sitka a necháme z neho odtiecť všetku "tú zelenú vodu". Pridáme nastrúhané...

Pikantná sardinková nátierka
Omylom som kúpila sardinky v pikantnom náleve. Skúsila som z nej urobiť nátierku a bola nad...

Lososový tatarák na pomaranči, citróne a bazalke
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...

Wasabi zemiaková kaša s údenou krkovičkou a kyslými uhorkami
Ku príprave zabíjačkového taniera som kúpila krásny kus krkovičky údenej klasickým spôsobom. Nič predvarené, vákuové...

Placky z mletého mäsa
Chuť na zemiakové placky ma omína už asi dva týždne a pretože som mala pripravené na obed...

Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).

Šanghajský koktail
Tento recept som čítala v jednej knihe, kde autor dosť podrobne popisoval svoje návštevy vo vychytenej...

Kvakový eintopf
Nase oblubene jedlo z jedneho hrnca. Ked sme kvakovy eintopf varili prvy krat, musela som...

Tuniakový šalát s mašličkami
Tento šalátik pozná určite každá kucharka, robievam ho často, moc nám chuti a je to rýchlo hotové....

Holubacie rizoto
Je to rýchly a veľmi chutný obed, ak nemáte holuba z nedeľnej polievky, môžete použiť...