
Rillettes z bravčového pliecka so skaramelizovanou cibuľou
Rillettes sú obľúbenou špecialitou francúzskej kuchyne, ide o pomaly varené mäso v tuku niekoľko hodín s...

Pikantná sardinková nátierka
Omylom som kúpila sardinky v pikantnom náleve. Skúsila som z nej urobiť nátierku a bola nad...

Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou
Ja som použila lososa, ale môže sa použiť ryba aká vám chutí. Množstvo surovín je...

Šošovicové ragú s pečeným kolenom
Kolená osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cesnak a pečieme na 170 0C približne 90 minút....

Guláš v rúre
Recept na tento guláš je od sesternici z Blavy, názov nič moc, no je to výborný gulášik...

Jelenie medailóniky s jablkovo-hruškovým ragú
Keď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho...

Králík na víně 2 v 1
Proč králík 2 v 1. V popisu a fotopostupu zastavím králíka v jedné fázi, kdy...

Kvakový eintopf
Nase oblubene jedlo z jedneho hrnca. Ked sme kvakovy eintopf varili prvy krat, musela som...

Kuracie toliare s cviklovým čatní
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, ...

Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).

Placky z mletého mäsa
Chuť na zemiakové placky ma omína už asi dva týždne a pretože som mala pripravené na obed...

Špenátové halušky s kuracím mäskom
Špenátový pretlak dáme do sitka a necháme z neho odtiecť všetku "tú zelenú vodu". Pridáme nastrúhané...

Štefánia roláda z jelenieho mäsa
Dnes som vyskúšala urobiť mäsovú roládu plnenú varenými vajíčkami z jelenieho mäsa... je vynikajúca...

Šanghajský koktail
Tento recept som čítala v jednej knihe, kde autor dosť podrobne popisoval svoje návštevy vo vychytenej...

Vývar s kosťami z pečenej morky
Turkey Stock from Health Wire, pod týmto názvom som rcp na tento vývar prevzal z informačného...

Steak s vínovou redukciou s korením a chilli
Dlho som sa na toto jedlo odhodlávala až som sa odvážila, na prvý krát som so...

Holubacie rizoto
Je to rýchly a veľmi chutný obed, ak nemáte holuba z nedeľnej polievky, môžete použiť...

Morčacie roládky s cviklovou penou
Mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky, urestujeme na masle, a ochutíme soľou a korením....

Ruličky, krúpna kaša a Chrumšalát
Tak toto ste, predpokladám, ešte nejedli! Zvlášte, nezvyčajné a prekvapivé jedlo! Kombinácia chutí, ...

Ach tie prsia
Hádam si uvedomujeme, kde všade nás prsia stretávajú, či už morčacie, kačacie, kuracie......

Plnené kuracie krídelká
Tento recept som získala od svojej známej a pretože je to jedlo velˇmi chutné a úsporné...

Môj cestovinový šalát
Tento recept je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný. Chutí na teplo aj na studeno...

Grilovaný jahňací chrbát s cícerovým pyré
Jahňacinu opláchneme, pridáme bylinky, cesnak a naložíme do oleja. Potom pomaly opečieme a vložíme...

Fazuľová hustá starého zálesáka
… alebo aj fazuľový mix, či finta dobrého gazdiniaka – na chatu, na chalupu i...

Zdravý kurací koláč plnený mozzarellou
Postup je úplne jednoduchý. Pomelieme si kuracie prsia, mrkvu, zeler, cesnak a celé...

Panenka s líčkami, kalerábovým pyré a hlivou
V rozpustenej husacej masti, do ktorej sme pridali cesnak, bobkový list a tymian, pomaly konfitujeme...

Cestovinový šalát s kuracím mäsom a s mrkvičkou na cesnaku
Je tu veľa výborných receptov na šaláty, aj cestovinové, ale takýto som tu nenašla, ...

Wasabi zemiaková kaša s údenou krkovičkou a kyslými uhorkami
Ku príprave zabíjačkového taniera som kúpila krásny kus krkovičky údenej klasickým spôsobom. Nič predvarené, vákuové...

Ryža s bravčovými líčkami
Chutný recept, ktorý zahreje počas chladných a daždivých dní.

Terinky z foie gras s pomarančovou omáčkou
Jednoduché predjedlo, vhodné aj na sviatočný stôl. Príprava vôbec netrvá dlho, za to...