Foto: janger
...so zeleninkou, zemiakmi ....a z jedneho hrnca :-). Vyborne papkanie, ked je vonku tak zima, ako teraz.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
400 g |
|
2 ks, velka |
|
2 strúčiky |
|
250 g |
|
4 ks |
|
300 ml |
|
2 lyzice |
|
75 g, (olej, maslo...) |
|
1 ks, kocka |
|
2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Maso pokrajame na kocky.
-
2
Zo zelerovych stoniek stiahneme zilky (fuzy).
-
3
Vsetku zeleninu pokrajame. Vacsiu cast cibule pokrajame na drobucko a cast na polmesiaciky.
-
4
Maso posolime, okorenime a poprasime mukou.
- 5
V hrnci roztopime cast tuku ( ci uz maslo, olej alebo iny tuk) a postupne, po castiach oprazime masko.
- 6
Ked je vsetko maso oprazene, vyberieme ho. Do toho isteho hrnca dame zbytok tuku a dame poprazit mrkvu, pokrajany cesnak, cibulu a dve pokrajane zelerove stonky (dve si odlozime na neskor).
- 7
Zeleninku chvilku poprazime a pridame k nej maso.
- 8
Zalejeme to asi s 250ml horucej vody a tmavym pivom. Pridame kocku bujonu a bobkovy list.
- 9
Zakryjeme pokrievkou a nechame dusit, kym je masko skoro makke.
- 10
Pridame zemiaky.
- 11
Povarime, kym su zemiaky makke. Na koniec pridame este zvysne, na kusky pokrajane zelerove stonky. A mozeme papat. Dobru chut!
- 5
Diskusia k receptu