
Holubacie rizoto
Je to rýchly a veľmi chutný obed, ak nemáte holuba z nedeľnej polievky, môžete použiť...

Ach tie prsia
Hádam si uvedomujeme, kde všade nás prsia stretávajú, či už morčacie, kačacie, kuracie......

Kurací rezeň obaľovaný v snehovom cestíčku
Kuracie rezne naklepeme, osolíme, posypeme drveným zeleným korením a obalíme v hladkej múke.

Králik na pive
Ako obvykle som nevedela čo na obed, a keďže som nebola na nákup, potrebovala som...

Pikantná bravčová pečeň s cesnakom
Pečeň narežeme na menšie kocky a marinujeme najmenej 4 hodiny s celými strúčikmi cesnaku, čili, ...

Fazuľová hustá starého zálesáka
… alebo aj fazuľový mix, či finta dobrého gazdiniaka – na chatu, na chalupu i...

Teľacie Kalbsbutterschnitzel s kašou
Mäso pomelieme najemno, pridáme doň v mlieku namočené toasty.

Grilovaný jahňací chrbát s cícerovým pyré
Jahňacinu opláchneme, pridáme bylinky, cesnak a naložíme do oleja. Potom pomaly opečieme a vložíme...

Kuracina a zelenina
najskôr posoláme a okoreníme mäsko a opražime na oleji, pridáme zeleninu a spolu podusíme...

Muffinové fašírky
Tento recept je určený pre kuchárky/kuchárov, ktorí sa radi hrajú a experimentujú v kuchyni :-) ale...

Ladies in red - Krevety v omáčke z červeného karí a kokosového mlieka
Pre mna najoblubenejsie jedlo z thajskej kuchyne. Vsetky, rybacie aj masove, variacie tohto jedla...

Terinky z foie gras s pomarančovou omáčkou
Jednoduché predjedlo, vhodné aj na sviatočný stôl. Príprava vôbec netrvá dlho, za to...

Karé s kuriatkami
Po nakupe si maso nakrajajte prblizne na 2cm platky a okorente. Z chladnicky ho vyberte az hodinu...

Šošovicové ragú s pečeným kolenom
Kolená osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cesnak a pečieme na 170 0C približne 90 minút....

Hortobágyszke mäsové mešce
Každoročne 20. augusta sa koná v maďarskom Debrecene , , festival kvetov, , . Krásne rozprávkové alegorické...

Kuracie krídelká v pivovo-jablkovo-medovej marináde
Chutná, netradičná ale dostupná marináda a lahodne vypečené kuracie krídelká s vaším obľúbeným dipom a zeleninou...

Wasabi zemiaková kaša s údenou krkovičkou a kyslými uhorkami
Ku príprave zabíjačkového taniera som kúpila krásny kus krkovičky údenej klasickým spôsobom. Nič predvarené, vákuové...

Jelenie medailóniky s jablkovo-hruškovým ragú
Keď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho...

Pečené ryžové jaternice
Bravčovú hlavu, pľúca a pečeň umyjeme a dáme variť, pečeň varíme 20 minút. Mäkké...

Bagetka s restovanými krevetami a zeleninou
Olúpané očistené krevety opečieme z oboch strán na rozohriatej panvici na masle, potom ich vyberieme...

Kuracie stehná à la Znojmo
Môj variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou, či s knedľou. Zamiloval...

Provensálske kuracie stehno s olivovou ryžou
Scenéria levanduľových polí, olivových sadov a slnkom utopených viníc je možno práve to, čo má...

Morčacie roládky s cviklovou penou
Mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky, urestujeme na masle, a ochutíme soľou a korením....

Vývar s kosťami z pečenej morky
Turkey Stock from Health Wire, pod týmto názvom som rcp na tento vývar prevzal z informačného...

Kačacie prsia pečené s chrenom a cviklou
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na masti z oboch strán. Opečené mäso preložíme do...

Šanghajský koktail
Tento recept som čítala v jednej knihe, kde autor dosť podrobne popisoval svoje návštevy vo vychytenej...

Pečená panenka so smotanovými cibuľkami a hubami
Mäso umyjeme , obrežeme , očistíme a vcelku nasolíme . V miske si zmiešame olej, korenie ,...

Bravčové s kyslou kapustou
Kyslá kapusta patrí k zime, blížia sa Vianoce, jedlo šuchneme do rúry a hurá upratovať....

Paradajková omáčka s haluškami
ďalšia klasika medzi receptami je od mojej nebohej mamky a robievame ho dosť často keď sme všetci...

Živánska
Komerčný recept <br /> Obľúbenou klasikou grilovačiek v mnohých slovenských rodinách je už tradične živánska. Jedlo s vôňou...

Špagety so zelenou fazuľkou, slaninou a rajčinami
Uvaríme Cestoviny. Fazuľky očistíme, zbavíme vlákien, rozkrojíme na polovicu a v mierne osolenej vode uvaríme domäkka, ale...

Pečená divá kačica
Kačicu očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme...

Rillettes z bravčového pliecka so skaramelizovanou cibuľou
Rillettes sú obľúbenou špecialitou francúzskej kuchyne, ide o pomaly varené mäso v tuku niekoľko hodín s...

Kuracie toliare s cviklovým čatní
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, ...