Vianočná šunka

takina - bez fotkytakina, 25. novembra 2012

Najjednoduchšia príprava udenej šunky na Vianoce, alebo aj cez bežný rok, recept mám od kamarátky,odpadne umývanie veľkého mastného hrnca, šunka ostane krásne šťavnatá a tak veľká ako sme kúpili.

1 hodina minút
príprava

Suroviny

1,5 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Údenú šunku zakrútime do dvojitého alobalu /najlepší je hrubý/ poriadne pritlačíme kraje, dáme na pekáč do trúby asi na 1 hodinku, potom trúbu pri 200 stupňoch, vypneme necháme trocha vychladnúť. Šunka je výborná šťavnatá.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Ja tak varievam údené mäso alebo koleno, pokiaľ nepotrebujem vývar na fazuľovicu alebo kapustnicu, mäso dobre zabalím do alobalu a uvarím buď klasicky alebo v tlakovom hrnci. Všetka dobrota zostane v ňom a je šťavnaté.

Pridaj komentár k receptu: