Vianočná šunka

takina - bez fotkytakina, 25. novembra 2012

Najjednoduchšia príprava udenej šunky na Vianoce, alebo aj cez bežný rok, recept mám od kamarátky,odpadne umývanie veľkého mastného hrnca, šunka ostane krásne šťavnatá a Zobraziť celý popisNajjednoduchšia príprava udenej šunky na Vianoce, alebo aj cez bežný rok, recept mám od kamarátky,odpadne umývanie veľkého mastného hrnca, šunka ostane krásne šťavnatá a tak veľká ako sme kúpili.

1 hodina minút
príprava

Suroviny

1,5 kg

Online leták

Postup

  1. 1

    Údenú šunku zakrútime do dvojitého alobalu /najlepší je hrubý/ poriadne pritlačíme kraje, dáme na pekáč do trúby asi na 1 hodinku, potom trúbu pri 200 stupňoch, vypneme necháme trocha vychladnúť. Šunka je výborná šťavnatá.

Diskusia k receptu

aylinka
uložila som si do KK a na Silvestra vyskúšam. Vďaka za dobrý nápad
takina
prepáčte za pomotanú vetu, asi tlačiarenský škriatok
kimlo
Ja tak varievam údené mäso alebo koleno, pokiaľ nepotrebujem vývar na fazuľovicu alebo kapustnicu, mäso dobre zabalím do alobalu a uvarím buď klasicky alebo v tlakovom hrnci. Všetka dobrota zostane v ňom a je šťavnaté.
evanaaa
@takina , dá sa aj z kupovanej šunky,rsp. údeného mäsa? Ale asi by malo byť už aj tepelne upravené, nie iba zaúdené-surové? Musím si to zaznačiť.
takina
používam klasické surové udené mäso, v prípade že vytiahnem mäso z mrazničky, pridám asi 30 minút na pečenie.