Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
250 g |
|
21 g |
|
5 g |
|
50 ml |
|
1 ČL |
|
600 g |
|
300 g krájané (konzerva) |
|
1 g |
|
300 g |
|
2 ks na potieranie |
|
Postup
-
1
Cesto: Do vlažnej vody pridáme cukor, droždie, trochu hladkej múky a necháme nakysnúť. Po nakysnutí pridáme zvyšok hladkej múky, soľ, olivový olej a zamiesime cesto. Cesto miešame 25–30 minút a potom necháme vykysnúť.
- 2
Plnku tvoria paradajky, mozzarella, slanina, oregano a soľ. Cesto rozdelíme na veľkú a menšiu časť. Veľkú časť rozdelíme na 4 bochníky a vyvaľkáme na kruhové pláty, každú natrieme plnkou, poskladáme na seba, posledný plát nenatierame a necháme širšie okraje, aby sa cesto dalo zahnúť.
- 3
Na plechu narežeme ako pizzu od stredu, ale kraje necháme spojené 5 cm od okraja. Otvoríme od stredu ako lupienky. Menšiu časť cesta tiež rozdelíme na 4 bochníky, vyvaľkáme na 16 cm, plníme ako veľkú časť, musíme však dať pozor, aby sa zmestili do stredu kvetu. Nakrájame ich od stredu von, ale kraje necháme spojené 3 cm od okraja. Otvoríme ako lupienky. Musíme dať pozor, aby boli striedavo nakrájané medzi vonkajšími lupienkami. Potrieme vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu