Grilované pečienky s jablkovým čatní
Marek Petrán
šéfkuchár reštaurácie Elesko v Modre, 19. februára 2012
šéfkuchár reštaurácie Elesko v Modre, 19. februára 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Pečienku opláchneme, vložíme na 6 hodín do slaného mlieka. Vyberieme, opláchneme a osušíme. Takto pripravenú pečienku nakrájame na menšie kusy, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na suchej panvici z oboch strán.
- 2
Jablkové čatní: jablká ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci zohrejeme med, ocot, soľ, korenie, vložíme jablká a chvíľu podusíme. Môžeme podávať teplé alebo studené.
- 3
Podávame s hriankou, jablkovým čatní a brusnicovým kompótom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu