Pečené kolená na čiernom pive

bojar - bez fotkybojar, 9. novembra 2011

Túto dobrotu pripravujeme čas od času pre vačšiu spoločnosť dobrých priateľov jedákov

8 - 10
porcií
20 - 30 minút
príprava
180 - 240 minút
na 150 - 180 °C

Suroviny

3 kus, väčšie
2 - 3 deci
1 - 2 hlavičky
  strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kožu kolienok narežene - ja to mám najradšej na štvorce cca 3 cm, od hora prešpikujeme cesnakom netreba sa báť vačšieho množstva, nasolíme posypeme rascou a necháme odležať v chladničke - ja nechávam pol dňa. Potom ich dáme do hlbokého pekára, podlejeme pivom druhou polovicou pekára zakryjeme a šup stým do vyhriatej rúry, pečieme za občasného polievania výpekom do meka - až sa začne masko odelovať od kosti ( cca 2,5 - 3 hod) potom odkryjeme a zapečieme tak aby kožička pekne zružovela. Podávame s chlebom, horčicou a chrenom. (tam bde teraz žijem - Mělnícko sa strůhaný chren zmieša so strúhaným jablkom a zaleje sladkokyslým nálevom hovorý sa tomu "vejmrda").

  2. 2

    Jedlíci sa posadia okolo stola s pekárom a potom nastane "kŕmenie dravej zvery". Aby nám nebolo špatne dáme si k tomu pohárik - alebo dva dobrej Spišskej borovičky a zalievame dobrým pivkom

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ešte som to nerobila ale dosť dlho sa na to chystám, takže uložim do KK
Prekrásne, viem si predstaviť aj tú dobrú náladu pri tejto delikatese.
Odskúšané, fajnotka.
Ešte pred posledným zapečením zvyknem kožu pomazať medom.
@Bojar : V Mělníku Spišská borovička ? Musíte mať dobré zásoby.:-))