Túto dobrotu pripravujeme čas od času pre vačšiu spoločnosť dobrých priateľov jedákov
porcií
príprava
na 150 - 180 °C
Postup
-
1
Kožu kolienok narežene - ja to mám najradšej na štvorce cca 3 cm, od hora prešpikujeme cesnakom netreba sa báť vačšieho množstva, nasolíme posypeme rascou a necháme odležať v chladničke - ja nechávam pol dňa. Potom ich dáme do hlbokého pekára, podlejeme pivom druhou polovicou pekára zakryjeme a šup stým do vyhriatej rúry, pečieme za občasného polievania výpekom do meka - až sa začne masko odelovať od kosti ( cca 2,5 - 3 hod) potom odkryjeme a zapečieme tak aby kožička pekne zružovela. Podávame s chlebom, horčicou a chrenom. (tam bde teraz žijem - Mělnícko sa strůhaný chren zmieša so strúhaným jablkom a zaleje sladkokyslým nálevom hovorý sa tomu "vejmrda").
- 2
Jedlíci sa posadia okolo stola s pekárom a potom nastane "kŕmenie dravej zvery". Aby nám nebolo špatne dáme si k tomu pohárik - alebo dva dobrej Spišskej borovičky a zalievame dobrým pivkom
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ešte pred posledným zapečením zvyknem kožu pomazať medom.
@Bojar : V Mělníku Spišská borovička ? Musíte mať dobré zásoby.:-))