„Sviečková“ z červenej repy

dada777 - fotkadada777, 15. júna 2013
„Sviečková“ z červenej repy
Foto: dada777

Dosť dlho som hľadala alternatívu ako pripraviť chutnú sviečkovú pre toho, kto nemôže vôbec žiadnu koreňovú zeleninu. A podarilo sa, sviečkovú pripravujem z červenej Zobraziť celý popisDosť dlho som hľadala alternatívu ako pripraviť chutnú sviečkovú pre toho, kto nemôže vôbec žiadnu koreňovú zeleninu. A podarilo sa, sviečkovú pripravujem z červenej repy a je naozaj veľmi chutná a tiež zdravá. Ja ju pripravujem pre bezmliečnu diétu, použila som pohánkový jogurt. Samozrejme je možné použiť akýkoľvek iný rastlinný jogurt, alebo pre mliečnu verziu klasický jogurt z mlieka. Nechajte sa inšpirovať...

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

7 ks
1 kg
1 - 2 ČL
150 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si umyjeme a osolíme a na troche oleja ich prudko opražíme. Potom k mäsu pridáme na menšie kocky nakrájanú červenú repu a zalejeme vodou a varíme. Ja som na toto množstvo dala asi 1,5 až 2 hrnčeky vody. Vody nedávame naraz veľa, radšej ju potom prilejeme.

  2. 2

    Keď je mäso i repa mäkká, tak si mäso dáme nabok do misky a na kocky nakrájanú repu si s trochou šťavy rozmixujeme do hladka.

  3. 3

    Túto rozmixovanú zmes vylejeme späť do zvyšnej šťavy a zahustíme špaldovou múkou rozmiešanou v troche teplej vody. Nakoniec pridáme pohánkový jogurt a necháme krátko povariť a podľa chuti ešte dosolíme. Podávame s knedľou, najlepšie domácou. Dobrú chuť!

    „Sviečková“ z červenej repy - obrázok 3

Diskusia k receptu

manek380
Zajímavá myšlenka využití červené řepy! Moc pěkné!
dada777
@manek ďakujem, naozaj to aj výborne chutí, ja som prvýkrát bola sama prekvapená, bol to experiment.
jamarlen
pre mňa "sviečkovú" robia okrem zeleniny aj koreniny. tvoj rcp koreniny ani nepotrebuje, alebo ich tam nedávaš z dietetických dôvodov?
dada777
@jamarlen ja koreniny nepoužívam lebo ich nemôžem, ale myslím si, že tento recept naozaj koreniny nevyžaduje. Ale kto chce pridá aj koreniny.
cesminaz
@dada777 naozaj velmi zaujimavy recept na svieckovu ;-) moze to byt naozaj chutne KK dakujem za receptik
dogagador
kuracina na na jogurtovocviklovej omacke moze byt velmi dobra, snad sa to da aj z ineho masa, ale svieckova je svieckova....
elusionka
Tak tomuto ja vravim GOOOOL! Prave vcera som pozerala na zavaraninove flasky s repou a hlavne co s nou a hla, tu je odpoved! Skvely napad, urcite ho zajtra vyskusam a urobim kralika na sposob "svieckovej"...mnam!
irenaw
ochutnala by som, lebo mám rada červenú repu. ale nerozumiem, prečo sa to nevolá napríklad cviklová omáčka s kuracím mäsom. ale zas chápem, že ani do sviečkovej nejdú sviečky ;-)))
besna
To je báječný nápad! U nás v rodine sa to alergikmi len hemží -jeden nemôže mrkvu, zeler, ďalší čierne korenie, alebo aj nové korenie, no uvarte sviatočný obed... Ja som už robila "sviečkovú" v 3 kastróloch, aby sme nemali pokazené sviatky, nejakými alergickými reakciami. Farbila som ju šípkovým džemom a paprikou, ale vážne som sa zaoberala aj myšleinkou na cviklu. Obávala som sa trochu tej intenzívnej farby. No chválabohu na cviklu nie je zatiaľ nik citlivý. Vďaka, ešte raz za nápad.
evanaaa
Myslím, že receptík je chutný, ozaj treba vyskúšať, ale so sviečkovou to nemá nič spoločné, mohlo by sa to volať inak, je viac alternatív na názov.Nie je tam koreň.zelenina, ani koreniny, ani mäso aké má byť aj keď kuracinka je dobrá.... a ani smotana.
dada777
@evanaaa ak ti to prekáža, tak ty tomu hovor ako sa ti bude páčiť a pre iných to môže byť aj sviečková.
mariana33
bože, veď je to jedno ako sa to volá, hlavné je, že je to zaujímavé a určite to stojí za odskúšanie...takže receptík sa ukladá
grandma
irenaw - máš pravdu, že do sviečkovej nejdú sviečky , ale robí sa to z mäsa , ktoré sa volá - s v i e č k o v á!
dada777
@grandma , ty si sa teda veľmi neskoro zobudila a je úplne jasné, že si vôbec nepochopila o čom vlastne tento recept je, hoci je to v jeho úvode jasne napísané. Našťastie sa tu našli aj takí, ktorí to na rozdiel od teba pochopili a vedia si toto skvelé a zdravé jedlo užívať a to bez ohľadu na jeho názov, ktorý je celkom nepodstatný! Celkom rada by som si pozrela niektorý z tvojich skvelých receptov, keď sa toľko mudruješ z čoho sa robí sviečková. Tak niečo pridaj a neprezentuj sa tu prázdnymi rečami na receptoch, ktorým vôbec nerozumieš. Práve pre takých ľudí ako si ty sa na varecha.sk vôbec neoplatí pridávať recepty.
svedka
Velmi sa mi paci tvoj napad :) Blbe komenty si nevsimaj,tvoje jedlo je originalne,narozdiel od inych a nech uz si to pomenovala akokolvek,urcite vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia