Foto: dada777
Dosť dlho som hľadala alternatívu ako pripraviť chutnú sviečkovú pre toho, kto nemôže vôbec žiadnu koreňovú zeleninu. A podarilo sa, sviečkovú pripravujem z červenej Zobraziť celý popisDosť dlho som hľadala alternatívu ako pripraviť chutnú sviečkovú pre toho, kto nemôže vôbec žiadnu koreňovú zeleninu. A podarilo sa, sviečkovú pripravujem z červenej repy a je naozaj veľmi chutná a tiež zdravá. Ja ju pripravujem pre bezmliečnu diétu, použila som pohánkový jogurt. Samozrejme je možné použiť akýkoľvek iný rastlinný jogurt, alebo pre mliečnu verziu klasický jogurt z mlieka. Nechajte sa inšpirovať...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia si umyjeme a osolíme a na troche oleja ich prudko opražíme. Potom k mäsu pridáme na menšie kocky nakrájanú červenú repu a zalejeme vodou a varíme. Ja som na toto množstvo dala asi 1,5 až 2 hrnčeky vody. Vody nedávame naraz veľa, radšej ju potom prilejeme.
- 2
Keď je mäso i repa mäkká, tak si mäso dáme nabok do misky a na kocky nakrájanú repu si s trochou šťavy rozmixujeme do hladka.
- 3
Túto rozmixovanú zmes vylejeme späť do zvyšnej šťavy a zahustíme špaldovou múkou rozmiešanou v troche teplej vody. Nakoniec pridáme pohánkový jogurt a necháme krátko povariť a podľa chuti ešte dosolíme. Podávame s knedľou, najlepšie domácou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu