Pečené prsia na hlivovom krupote

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 17. novembra 2013
Pečené prsia na hlivovom krupote
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Husacina patrí medzi kalorické bomby, ale na našich stoloch by nemala chýbať. Veď šikovné prababičky nám nechali toľko vynikajúcich receptov... Keď ich spojím so štýlom modernej gastronómie, aj tí najrozmaznanejší zahraniční hostia sa len oblizujú...

4
porcie
10 minút
príprava
6-7 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g
200 g
200 g
100 g
1 strúčik
1 PL
1 ČL
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Husacie prsia opláchneme pod studenou vodou a očistíme. Potom ich osušíme a nakrájame kožu do mriežky. Osolíme, okoreníme a posypeme mletou rascou. Na rozohriatej panvici opečieme husacie prsia kožou dolu bez pridania tuku. Pred koncom pečenia pridáme vetvičku rozmarínu na prevoňanie. Potom husacie prsia dáme na malý plech a dopečieme v rúre na 170 stupňov asi 6 – 7 minút.

  2. 2

    Na masti orestujeme hlivu a šalotku, pridáme namočené scedené jačmenné krúpy (namočené aspoň 2 hodiny). Krátko orestujeme a zalejeme vývarom. Dusíme asi 8 – 10 minút. Pridáme nakrájanú mrkvu a cuketku na tenučké rezančeky. Krúpy dusíme domäkka a podlievame vývarom. Pred dokončením ich osolíme a okoreníme. Pridáme maslo na zjemnenie a petržlenovú vňať. Krupoto musí mať vláčnu konzistenciu.

  3. 3

    Pri podávaní husacie prsia nakrájame na tenké plátky, ktoré uložíme na hotové krupoto. Dozdobíme bylinkami.

Diskusia k receptu

rressia
mňam, vyzerá to nádherne a na krupoto si ,,brúsim,, zub už dlhší čas!!!
ajay
perfektne, hlavne tie krupy sa mi pacia!
vcelka
Krupy vyslovene neznášam, ale oceňujem zladenie všetkých surovín. Kto to má rád, musí to byť mňamka.
jozka2
husacina je sice ako hovoris kaloricka bomba,ale husacia mast je jedina ktora znizuje zly cholesterol,citala som to v nejakom casopise.