Gulášová polievka z mletého mäsa
Gulášová trochu inak, stále fantastická chuť podobná kotlíkovému gulášu aj doma v kuchyni.
porcií
Suroviny
6 ks |
|
2 ks |
|
|
|
1-2 ČL |
|
3-4 zrnká |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
500 g mleté (alebo hovädzie) |
|
2-4 ČL |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
3 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody s bobkovým listom, rascou, novým korením a petržlenovou vňaťkou do zmäknutia. Uvarené zemiaky scedíme, vývar zo zemiakov nevylejeme, odložíme si ho bokom.
- 2
V hrnci roztopíme masť, speníme na drobno nakrájanú cibuľu, zapražíme rascou a pridáme mleté mäso. Necháme zatiahnuť. Pridáme pretlak, zamiešame a pridáme mletú červenú papriku. Dobre zamiešame a zalejeme vodou alebo vývarom. Dusíme 30 minút.
- 3
Na masti opražíme múku, pridáme mletú rascu, mleté čierne korenie a majorán. Zalejeme vodou, v ktorej sa varili zemiaky a dobre premiešame, pridáme roztlačený cesnak so soľou. Postupne privedieme k varu a varíme cca 15 minút za občasného premiešania.
- 4
Následne zápražku vypneme a cez sitko vlejeme k mäsu, zamiešame, pridáme uvarené zemiaky, presypeme majoránom, dochutíme a podávame s chlebom. Dobrú chuť.
Tiež gulášová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Já protestuji taky tak. Mali by tomu vymyslieť iný názov. Netvrdím, že je to nejedlé, ale nie je to gulášová polievka 😂