Steak s červenou cibuľou so sladko-kyslou redukciou
Foto: gman
steak s prilohou inspirovanou televiziou
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
zacneme pripravou cibule s redukciou. ocistenu cibulu si rozkrojime na polovicu. davame pozor, aby sme pri korienku neokrojili moc, inac nam cibula nebude drzat pohromade.
- 2
v rajnici si roztopime kusok masla. pridame trochu oleja, aby sa nam maslo nespalilo. do rozpusteneho masla dame cukor a nechame ho mierne skaramelizovat. potom pridame cibulu, na chvilu osmahneme a priadame cervene vino. mozme rovno pridat aj ocot. pouzil som obycajny, asi by sa viac hodil vinny, ci dokonca balsamico, to by s ale stretlo nevolou druheho stravnika :(
- 3
cibulu dusime, kym sa vino s cukrom a prisadami nezredukuje. najskor som dusil len pomaly, aby cibula pekne zmakkla, potom som pridal teplotu, aby som zredukoval tekutinu.
- 4
ked mame cibulu hotovou, udrziavame ju teplu a zatial si pripravime steaky. DOBRU CHUT. sladkost a kyslost redukcie si treba pripravit podla svojej chute, ale asi by bolo dobre redukciu ochutnat aj tesne pred koncom nakolko sa po "vyvareni" chute vyrazne zintenzivnia
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu