
Chrumkavé indonézske kurča alebo Ayam goreng Jawa
Chrumkavé vyprážané kurča v jávskom štýle je mierne pikantné , chrumkavé a nie veľmi náročné...

Hovädzie špikované slaninou
Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Zvyšnú slaninu pokrájame na kocky, rozškvarime, pridáme mäso a opečieme...

Zapekané kuracie prsia
Tento recept mám od svojej babky a odvtedy ho rada varím, je v našej rodine obľúbený,...

Kurča na grécky spôsob
Kuracie prsia (stehná) okoreniť a osoliť, na panvicu dať olivový olej, maslo, ...

Vyprážané kura s mrkvovým šalátom
Občas robím mojim aj nezdravú klasiku vyprážanú, majú to radi, tak sa im to snažím...

Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom
Pri tlačenke, jaternici či klobáske sa to nekončí... Zo zabíjačkových surovín sa dajú pripraviť desiatky nápaditejších jedál tak, aby sa...

Hovädzie dusené á la Kajka
Tento recept mám od svojej starej mamy. Najčastejšie toto mäso robila k prívarkom alebo ku mliečnym...

Rybací perkelt s kolienkami
Taká tá naša klasika s talianskym a maďarským dedičstvom, hotová za čas, kým sa uvaria...

Kuracie prsia plnené hermelínom a orechmi
Kuracie rezne naklepeme, narežeme do nich otvory a do nich vložíme hermelín s nahrubo nasekanými orechmi. Spojíme špáradlom a opečieme....

Moravské jaternice
Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože a...

Japonské soba noodle s tuniakom
Soba je pohánka, určite to zoženiete v ázijských obchodoch. Tieto cestoviny sa jedia zastudena alebo...

Šopronské kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v slanej vode. Osem...

Cesnakové placky z ovsených vločiek
Tento recept je môj ďalší výmysel, týka sa to placiek :) Skvelý, ľahký, a...

Zapečená plnená kapusta
Mäso zomelieme. Ryžu umyjeme, sparíme a necháme odkvapkať. Potom k nej pridáme zomleté mäso,...

Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi
Táto kombinácia mi napadla, keď som rozmýšľala, čo v nedeľu na obed...

Diviačie vnútornosti na cibuľke s pagáčom
Pľúcka očistíme od šliach. Obličky prerežeme na polovicu a dôkladne vyrežeme kanáliky. Potom pľúcka aj obličky namočíme...

Hubové rizoto s grilovanými kalmármi
V hrnci rozohrejeme olej a pridáme ryžu, prehrejeme ju a podlejeme vínom a vývarom (vodou). Osolíme, jemne...

Kuracia pečienka Monte Negro
Do tretice recept z televízora vytiahnuvší. TV Prima rok 2001. Kuracie pečienky Monte Negro...

Opečené kari párky s cibuľkou
Tento recept poznám od mojich rodičov a keď mám viac času, robím ho na raňajky alebo...

Bravčové plátky s hráškovo-zemiakovou kašou
Skvelý, sýty a pritom veľmi jednoduchý jarný obed či dobrá večera z bravčového karé, zemiakov...

Vianočný zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme ostatné suroviny, ...

Zapekané bravčové rebrá na kapuste a zemiakové gánice
Veľmi chutné jedlo. Nie je náročné ani na čas, takže ho robím rada. Hodí sa ako...

Korbáčiky pre gurmánov
pri nakupovaní som sa nevedela rozhodnúť, aký druh mäsa použijem na obed. A tak som...

Špenátová pizza
Roztopíme si v panvici mrazený špenát a následne ho preklopíme do misky, pridáme vajce a celozrnnú...

Hydinový perkelt s bryndzovými kroketami
Na masle orestujeme nadrobno posekanú cibuľu, cesnak a červenú papriku pokrájanú na malé kocky. Po...

Bravčové rezance na póre
Bravčové stehno nakrájame na tenké rezance, premiešame s vajíčkom a solamylom. Osolíme a necháme odstáť...