Kačacie stehno na červenej kapuste
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 5. októbra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stehná umyjeme, poriadne osolíme, uložíme na plech, okoreníme, na stehná poukladáme tymian a rozobraný cesnak aj so šupkami, pridáme kačaciu masť a zalejeme olejom tak, aby boli stehná ponorené.
- 2
Stehná zakryjeme a pečieme pri 120 °C dve hodiny, potom masť, ktorá navrchu vznikla, zlejeme a necháme v plechu len výpek, ktorý ostal naspodku. Takto pečieme ešte pol hodiny do chrumkava.
- 3
Stehná vyberieme, výpek vydusíme a poprášime mukou, podlejeme vodou a vymiešame hladkú omáčku.
- 4
Kapusta: Na kačacej masti, ktorá ostala zo stehna, urestujeme natenko nasekanú červenú kapustu, pridáme soľ a trošku korenia, podlejeme octom, zakryjeme a dusíme domäkka, nakoniec pridáme škoricu, cukor, rascu, nastrúhané jablko a poriadne premiešame.
- 5
Lokše: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme, nastrúhame, pridáme múku, soľ a vymiešame cesto. Rozdelíme ho na časti, vyvaľkáme lokše, opečieme ich nasucho a nakoniec potrieme masťou, ktorá ostala z upečeného stehna.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A ešte som nepočula o takom spôsobe dusenia kapisty - podliať octom.....? Správnejší je postup ako píše @pivonka.