
Jahňacie lýtko s patizónovým prívarkom
V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky dozlata. Pridáme...

Morčacie stehno v zázvorovej marináde
Slnko, voda, vzduch – vraví sa o lete. Ja ho vnímam najmä ako vykročenie...

Bravčové rezance na póre
Bravčové stehno nakrájame na tenké rezance, premiešame s vajíčkom a solamylom. Osolíme a necháme odstáť...

Dusené kalmáry v paradajkovej omáčke s bielou ryžou
Na olivovom oleji orestujeme zeleninu, nakrájanú na prúžky a prelejeme vínom, ktoré zredukujeme. Pridáme...

Pečienková omáčka
Toto jedlo som začala variť keď som mala malé deti, je to veľmi výživné a jednoduchá...

Losos v citrusovej marináde s omáčkou chardonnay
ide cas vianoc a je dost ludi ktori nemusia kapra. tu je inspiracia v podobe lososa. verim...

Korenený posúch s lečom a s údenou slaninkou
Toto je jeden z posúchov, ktoré pripravujem na slano. Na vykysnuté cesto rozotriem doma zavarené...

Vietnamské Nem lui
Jednoduchý recept na vietnamské grilované mleté mäso, podávané aj ako fastfood.

Zapečená plnená kapusta
Mäso zomelieme. Ryžu umyjeme, sparíme a necháme odkvapkať. Potom k nej pridáme zomleté mäso,...

Kuracie stehná na orientálny spôsob
Pečené kuracie stehná môžu chutiť aj neobvyklejšie. Vyskúšajte ich zaujímavo ochutiť a urobiť spolu s bulgurom....

Bruschetta
Tento recept nie je iba klasická bruschetta, ale je ozvláštnený aj šunkou či mozarellou. Hodí...

Fašírky s krabími tyčinkami na paradajkovo-bylinkovej omáčke
Filetky z pangasa si opražime na oleji. Hotove vyberieme na tanier a vidličkou rozoberieme na kusky. Dame...

Zemiakovo-tvarohové placky s mäsom a šalátom
Klasické zemiakové placky asi každý pozná, ale tieto si môžte pripraviť iba tak so zeleninkou. Ja vám...

Ragu z bravčových sŕdc
Je to môj vlastný recept rád ho používam, preto lebo je jednoduchý a rýchly. Pripravujem...

Kuracie prsia so syrom a pórovou omáčkou
kuracie prsia plnene eidamom, nivou a varenym vajickom s porovou omackou :)

Teľacie karbonátky s hubami a hubovou omáčkou
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame a zomelieme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené...

Katov bôčik
Dostala jsem na email nádherně spracované recepty z bůčku a o jeden bych se s...

Kuracina s hustou cibuľovo-horčicovou omáčkou
Môj variant s obľúbenou cestovinou. Drží ma to už od detstva; keď sa mi chce niekto...

Kačacie prsia s malinovou omáčkou
Viem, že takéto omáčky z červeného ovocia sa robievajú k divine, tak prečo nevyskúšať aj...

Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka
Môj zlatík zas chodil po kuchyni a hľadal niečo sladké --- no máš ho vidieť, on...

Divá kačica na smotane a víne
Divú kačicu stiahnutú z kože rozdelíme na porcie, osolíme a na roztopenej bravčovej masti dobre urestujeme....

Diviačie vnútornosti na cibuľke s pagáčom
Pľúcka očistíme od šliach. Obličky prerežeme na polovicu a dôkladne vyrežeme kanáliky. Potom pľúcka aj obličky namočíme...

Štefanoff s fazuľou
Jedná so o mnou vylepšený , dosiaľ nikde nepublikovaný , Stroganoff . Pridaním fazule...

Šunkafleky à la ja
Toto keď uvarím, tak sa família ide zadrhnúť. Nie som práve priateľom cestovín, ale...

Pohánkové rizoto s marinovaným lososom
Mne pohánka chutí, tak som ju dnes urobila na spôsob krémového risotta k marinovanému lososovi.

Jahňacia kotletka na zelenine
Odležané a umyté jahňacie kotletky osolíme, okoreníme a potrieme časťou cesnaku. Opečieme po oboch stranách...

Bamie [okra s kuracím mäsom v paradajkovej omáčke]
Recept je z arabskej kuchyne. Irak. Bamie [Okra] je znama aj v Europe. Predava...

Bôčikovo– pečeňová paštéta s mandľami
Bôčik a pečeň dvakrát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...

Sliepka, ktorá si užila voľnosti
Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...