
Prvé tohoročné grilovanie
Na sobotu sme si naplánovali grilovanie . Počasie nevyšlo podľa mojich predstáv . Bolo dosť...

Veľkonočná fašírka ála ROZI
Tak toto som vymyslela dnes - skombinovala som viacero rád a nápadov, pridala svoje chute a...

Líčka na zelenine so zemiakovo-zelerovým pyré
Teľacie líčka očistíme a sprudka opečieme na oleji, vyberieme a v tom istom oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu a...

Vývar z teľacích kostí
Je to doma vyrobený polotovar. Využitie je variabilné. Ako aj obmieňanie prísad a korenín...

Pstruh na spôsob dobrej gazdinky
Na Štedrý večer jeme rybacinu. Aby to nebolo nudné, začala som pripravovať pstruhy, avšak...

Vyprážaná kuracina
Vypražené kuriatko chutí vždy, či je to v lete, v zime, na sviatky, alebo...

Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka
Môj zlatík zas chodil po kuchyni a hľadal niečo sladké --- no máš ho vidieť, on...

Bravčová krkovička na víne a hrášku
Chutné šťavnaté mäso z bravčovej krkovičky bez kosti.

Vestfálska dusenina
V priebehu rokov sa táto výdatná polievka varila na mnoho rôznych spôsobov. Polievka mi neprišla na...

Palacinkový wrap
Medvedí cesnak rozmixujeme a pridáme do cesta, ktoré sme urobili z mlieka, vajec a polohrubej múky...

Jahňacie kotlety s kukuričnou polentou
Najprv prichystáme kukuričnú kašu (polentu). Dáme variť 1 liter vody s 1 lyžicou soli. Krupicu...

Vepřové medailonky se sázeným vejcem
Tak pojďme opět na klasiku, která je poměrně velmi rychlá, nenáročná na přípravu a suroviny...

Spaghetti alle vongole
Jednoduché, rýchle a chutné. S čerstvou bagetou a pohárom chladeného vínka, bieleho alebo ružového,...

Vietnamské Nem lui
Jednoduchý recept na vietnamské grilované mleté mäso, podávané aj ako fastfood.

Bravčová panenka plnená šalviou, králičie stehno plnené fášom a čerešňou, zemiaková kroketa
toto jedlo je splynutie chutí do dokonalosti lahodnej br. panenky plnenej fášom rolovanej v prosciutte a kr....

Negresko
Toto je egyptský recept a je obľúbeným jedlom môjho muža, mojich detí a teraz už aj...

Morčacie stehno v zázvorovej marináde
Slnko, voda, vzduch – vraví sa o lete. Ja ho vnímam najmä ako vykročenie...

Pikantné kura s čínskou kapustou
Pripravte fantastický plátok opečených alebo ugrilovaných kuracích pŕs na podstielke z orientálne ochutenej čínskej kapusty.

Prepelica na dulovom čatní
Prepelice opečieme z oboch strán na masle. Pridáme tymian, bobkový list a borievky a pečieme...

Hrianky s pečeňovým krémom
Na masti speníme posekanú cibuľu, pridáme umytú pokrájanú pečeň a rýchlo opražíme. Podlejeme troškou vody a...

Plnený kačací alebo husací krk
Ako deti sme nemali radi plnku do kurata, kacice, ci husi. Neskor, ...

Jelení guláš Branisko
Jelenie mäso nakrájame na porcie. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska, na masti opražíme. Pridáme paradajkový pretlak, mletú...

Rýchla omáčka na cestoviny
Túto omáčku som vymyslela z toho čo som našla v špajzi keď som potrebovala rýchlo nakŕmiť deti...

Fašírky z bravčového mäsa
Mleté mäso zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a čierným korením. Pridáme trochu nasekanej petržlenovej vňate,...

Ryba v jogurtovej omáčke
Rybie filé umyjeme a trochu vysušíme. Cesnak a cibuľu ošúpeme a najemno nasekáme.