Kuracie medajlónky nad parou fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 5. novembra 2011
Kuracie medajlónky nad parou (fotorecept)
Foto: bibia1
4-6
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
2 PL
:
300 g
 podľa potreby
:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäsko dôkladne umyjeme a nakrájame na medajlónky.

    Kuracie medajlónky nad parou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme 2 PL oleja, vegetu, soľ, korenie gyros, čierne korenie. Premiešame a necháme min. pol hodinu postáť.

    Kuracie medajlónky nad parou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ryžu premyjeme, posolíme, pridáme vegetu,

    Kuracie medajlónky nad parou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zalejeme vodou tak cm nad ryžu a dáme do paráka. Odležané mäsko tiež preložíme do parnej nádoby a vložíme do paráka.

    Kuracie medajlónky nad parou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Parák zapneme na 40 min. a paríme. 5 min. pred koncom pridáme na platni poukladané cherry rajčinky a ružičky brokolice. Po doparení rajčinky krásne olúpeme zo šupky.

    Kuracie medajlónky nad parou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zaznie gong

    Kuracie medajlónky nad parou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a môžeme podávať. Dobrú chuť. Šťavy je veľmi veľa, ja som len poliala s nezahustenou (je chutná, obsahuje všetky šťavy z mäska, zeleninky), ale kľudne si do nej zavarte smotanu, alebo len rozhabarkovanú múku v mlieku a nechajte prevariť, získate tak chutnú omáčku.

    Kuracie medajlónky nad parou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
ďakujem dievčatá
- ja si už iné varenie ani neviem predstaviť, minule som varila na sporáku v štyroch hrncoch a bola som z toho mierne zmätená :), nevedela som, čo skôr :) paráčik je na nezaplatenie, nemenila by som ho za nič iné z kuchyne
@bibia1 , vďaka za recept, parák používam a súhlasím s Tebou, šetrí čas, za 20-30min je hlavná časť obeda hotová , jedlo je chutné a hlavne ľahko stráviteľné.

Pridaj komentár k receptu: