Foto: bibia1
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäsko dôkladne umyjeme a nakrájame na medajlónky.
-
2
Pridáme 2 PL oleja, vegetu, soľ, korenie gyros, čierne korenie. Premiešame a necháme min. pol hodinu postáť.
-
3
Ryžu premyjeme, posolíme, pridáme vegetu,
-
4
zalejeme vodou tak cm nad ryžu a dáme do paráka. Odležané mäsko tiež preložíme do parnej nádoby a vložíme do paráka.
-
5
Parák zapneme na 40 min. a paríme. 5 min. pred koncom pridáme na platni poukladané cherry rajčinky a ružičky brokolice. Po doparení rajčinky krásne olúpeme zo šupky.
-
6
Zaznie gong
-
7
a môžeme podávať. Dobrú chuť. Šťavy je veľmi veľa, ja som len poliala s nezahustenou (je chutná, obsahuje všetky šťavy z mäska, zeleninky), ale kľudne si do nej zavarte smotanu, alebo len rozhabarkovanú múku v mlieku a nechajte prevariť, získate tak chutnú omáčku.
- ja si už iné varenie ani neviem predstaviť, minule som varila na sporáku v štyroch hrncoch a bola som z toho mierne zmätená :), nevedela som, čo skôr :) paráčik je na nezaplatenie, nemenila by som ho za nič iné z kuchyne