Tuniakové sticks

Juraj Baják
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 27. júna 2016
Tuniakové sticks
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
120 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Suroviny

100 g
200 g
100 g
80 g červená
80 g
10 g
Cesto:
200 g
60 ml
20 g
5 g
5 g
60 g v šupke uvarené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky v šupke (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miesiča, pridáme múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta. Z cesta pripravíme 120 g guľôčky a necháme ich podkysnúť hodinu pod fóliou.

  2. 2

    Potom každú guľôčku cesta rozvaľkáme a natiahneme na dĺžku 30 cm a šírku 7 cm. Na natiahnuté cesto dáme paradajkový základ - drvené paradajky rovnomerne rozotrieme po celej ploche 1 cm od okraja.

  3. 3

    Mozzarellu, tuniaka v oleji, červenú cibuľu, na plátky pokrájaný cesnak a čierne olivy rovnomerne rozložíme po celej ploche 1 cm od okraja. Dáme zapiecť dozlatista pri teplote 250 °C. Okraje natierame olivovým alebo cesnakovým olejom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Pekny recept,mne sa velmi pozdava :-) urcite ho vyskusam,vdaka.
Jedine co zmenim je to,ze zmes a muku vymiesim cc.5-10minut rukou,kedze nemam miesic.Podla mna to uplne bude stacit aj tak :-)
Vyskušané v bezlepkovej verzii a bolo to vynikajúce ☺.
Vďaka za recept.