Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
10 minút
na 250 °C
na 250 °C
Suroviny
100 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
80 g červená |
|
80 g |
|
10 g |
|
Cesto: | |
200 g |
|
60 ml |
|
20 g |
|
5 g |
|
5 g |
|
60 g v šupke uvarené |
|
Postup
-
1
Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky v šupke (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miesiča, pridáme múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta. Z cesta pripravíme 120 g guľôčky a necháme ich podkysnúť hodinu pod fóliou.
- 2
Potom každú guľôčku cesta rozvaľkáme a natiahneme na dĺžku 30 cm a šírku 7 cm. Na natiahnuté cesto dáme paradajkový základ - drvené paradajky rovnomerne rozotrieme po celej ploche 1 cm od okraja.
- 3
Mozzarellu, tuniaka v oleji, červenú cibuľu, na plátky pokrájaný cesnak a čierne olivy rovnomerne rozložíme po celej ploche 1 cm od okraja. Dáme zapiecť dozlatista pri teplote 250 °C. Okraje natierame olivovým alebo cesnakovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka za recept.