Hovädzí krk na keli a paprike fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 22. apríla 2012
Hovädzí krk na keli a paprike (fotorecept)
Foto: dorisa

Jedlo vzniklo tak, že som použila suroviny z chladničky, ktoré sa mi nikde inde nehodili:)

3
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
3 PL
1 ks
1 ks menší
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädtzie mäso-krk- umyjeme odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Do kastróla dáme olej, nakrájanú cibuľu, urestujeme ju,pridáme mäso, osolíme, okoreníme, a zakryté necháme, nech sa mäso zatiahne.

    Hovädzí krk na keli a paprike (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mletú červenú papriku, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.

    Hovädzí krk na keli a paprike (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme nakrájaný hlávkový kel a na pásiky nakrájanú červenú papriku.

    Hovädzí krk na keli a paprike (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dolejeme vodu a dusíme, kým nie je všetko mäkké. Nakoniec šťavu zahustíme hladkou múkou, rozmiešanou v troche vody. Necháme prejsť varom, odstavíme.

    Hovädzí krk na keli a paprike (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame so slovenskou ryžou.

    Hovädzí krk na keli a paprike (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prajem dobrú chuť.

    Hovädzí krk na keli a paprike (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
obcas treba upratat chladnicku :-) dobre si to vymyslela
vierik
To máme radi tiež....a už som to veru dávno nevarila,díky za pripomenutie...:-)
hubata
Kel som dávno tiež nerobila, nejako ho obchádzam v potravinách a nezaslúži si to.
evanaaa
Kel máme radi, páči sa mi aj tvoja verzia, až na to, že ja by som si to radšej dala s chlebíkom. Viem si predstaviť tú chuť.
palokuchki
Maso z hovadzieho krku je jemne a chutne. Tuto kombinaciu s kelom som este nerobila. Vyskusam.
medovnicek
páči sa mi aké si to mala krásne farebné a určite to bolo aj veľmi chutné

Zaujímavé video z archívu TV Varecha