Foto: dorisa
Jedlo vzniklo tak, že som použila suroviny z chladničky, ktoré sa mi nikde inde nehodili:)
3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädtzie mäso-krk- umyjeme odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Do kastróla dáme olej, nakrájanú cibuľu, urestujeme ju,pridáme mäso, osolíme, okoreníme, a zakryté necháme, nech sa mäso zatiahne.
-
2
Pridáme mletú červenú papriku, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.
-
3
Potom pridáme nakrájaný hlávkový kel a na pásiky nakrájanú červenú papriku.
-
4
Dolejeme vodu a dusíme, kým nie je všetko mäkké. Nakoniec šťavu zahustíme hladkou múkou, rozmiešanou v troche vody. Necháme prejsť varom, odstavíme.
-
5
Podávame so slovenskou ryžou.
-
6
Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu