Foto: janazjarku
Veľmi zdravé jedlo :-) , lebo obsahuje hydinu i strukovinu. Zdravý spôsob prípravy - dusenie. Rýchla príprava zaručuje úsporu energií a má nepopierateľnú výhodu Zobraziť celý popisVeľmi zdravé jedlo :-) , lebo obsahuje hydinu i strukovinu. Zdravý spôsob prípravy - dusenie. Rýchla príprava zaručuje úsporu energií a má nepopierateľnú výhodu veľmi rýchlo je zjedené, lebo je samozrejme veľmi chutné :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vykostené kuracie "horné" stehná nakrájame na širšie rezance a orestujeme na oleji do biela. Po orestovaní okoreníme mletým čienym korením a znížime teplotu varu. Dve väčšie cibule nakrájame na kocky a zasypeme orestované stehná a jemne rovnomerne cibuľu posolíme, aby zhora pustila šťavu , prikryté dusíme . Pozor prvých 5 minút nemiešame /netreba sa báť neprihoria :-)/ Týmto spôsobom by sa mala vytvoriť vlastná šťava. V prípade, že je cibuľa málo "šťavnatá" môžeme podliať teplým kuracím vývarom, alebo prevarenou vodou , aby sa mäsko nezľaklo :-) Kuracie mäso stačí dusiť 30 minút. Pred ukončením dusenia asi 5 minút vysypeme jednu konzervu bielej fazule a jemne premiešame. Podávame s kvalitnou cestovinou mne sa osvedčili "vretienka". Podľa chuti si môžeme bielu fazuľu zameniť červenou a vtedy sa do jedla "pýta" aj kukurica. Tak a je navarené !! Dobrú chuť k zdravému obedu po prípade večere :-)
Diskusia k receptu