Kuracie stehná s fazuľou

janazjarku - fotkajanazjarku, 20. septembra 2010

Veľmi zdravé jedlo :-) , lebo obsahuje hydinu i strukovinu. Zdravý spôsob prípravy - dusenie. Rýchla príprava zaručuje úsporu energií a má nepopierateľnú výhodu Zobraziť celý popisVeľmi zdravé jedlo :-) , lebo obsahuje hydinu i strukovinu. Zdravý spôsob prípravy - dusenie. Rýchla príprava zaručuje úsporu energií a má nepopierateľnú výhodu veľmi rýchlo je zjedené, lebo je samozrejme veľmi chutné :-)

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks
400 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Vykostené kuracie "horné" stehná nakrájame na širšie rezance a orestujeme na oleji do biela. Po orestovaní okoreníme mletým čienym korením a znížime teplotu varu. Dve väčšie cibule nakrájame na kocky a zasypeme orestované stehná a jemne rovnomerne cibuľu posolíme, aby zhora pustila šťavu , prikryté dusíme . Pozor prvých 5 minút nemiešame /netreba sa báť neprihoria :-)/ Týmto spôsobom by sa mala vytvoriť vlastná šťava. V prípade, že je cibuľa málo "šťavnatá" môžeme podliať teplým kuracím vývarom, alebo prevarenou vodou , aby sa mäsko nezľaklo :-) Kuracie mäso stačí dusiť 30 minút. Pred ukončením dusenia asi 5 minút vysypeme jednu konzervu bielej fazule a jemne premiešame. Podávame s kvalitnou cestovinou mne sa osvedčili "vretienka". Podľa chuti si môžeme bielu fazuľu zameniť červenou a vtedy sa do jedla "pýta" aj kukurica. Tak a je navarené !! Dobrú chuť k zdravému obedu po prípade večere :-)

Diskusia k receptu

pivonka
Toto skúsim. Jednoduché a určite veľmi dobré. Možno by som pridala trošku rajčín. Kým je ešte sezóna.
janger
Kuracie masko zo stehien mam velmi rada, radsej ako prsia. A v takejto kombinacii s fazulkou a cestvinou som este neskusala. Diky!
zdezda
ja by som radšej dala údené kuracie stehná, to sa mi zdá chutnejšie i keď nezdravšie :-)
mamaoli
u nas masko s fazulkou vzdy vari manzel a dava tam aj papriku a paradajkovy pretlak a je to mnamka..............
jody
este kopec chilli omacky a mam kuracie chilli con carne :-)
janazjarku
Tak som vás inšpirovala a každý si môže jedlo dotvoriť sám :-) v recepte je dôležitý postup s cibuľou kvôli tej vlastnej šťave a ostatné sa dáva podľa hesla čo dom dal a ak sú doma paradajky tak prečo nie ?
hefi
Janka super receptik, dá sa dotvárať - dík
altyn
@jankazjarku neveril som že tá cibuľa pustí šťavu, teda určite som nečakal že až toľko! Nervózne som čakal na tých päť minút, a keď som otvoril, VAU! Pridal som aj kukuricu, no neokoštoval som a bola moc sladká tak som to vylepšil štipkou chilli. Je to výborný recept, šikovný a veľmi chutný!!!! :-))))))))))
janazjarku
@altyn som rada, že ťa tá šťava prekvapila :-) tento fígeľ ma naučila moja mamka, ale bolo to karé na prírodno a tiež som jej neverila, že to neprihorí :-D takže kľudne to môžeš použiť aj pri bravčovom mäsku. To zvyknem najprv narýchlo opiecť potom vrátim do rajnice a vtedy zasypem cibuľou .-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia