Foto: kvakac
Je to králik, po ktorom si oliznete obe labky. Ostal mi výpek z Toskanského bůčku, tak som ho použil na tento recept. Dá sa Zobraziť celý popisJe to králik, po ktorom si oliznete obe labky. Ostal mi výpek z Toskanského bůčku, tak som ho použil na tento recept. Dá sa použiť aj iný výpek z mastného bravčového mäsa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Podstate nie je skoro čo napísať. Králika rozporciujeme. V hrnci zohrejeme výpek, na ňom každý kúsok opečieme z každej strany po dve minúty. Mäso vytiahneme a do výpeku dáme rascu a čili. Chvíľu prejdeme teplom a nalejeme medovinu. Tú necháme rozvariť. Potom mäso dáme naspäť. Necháme znovu zovrieť. Sporák dáme na slabo a necháme variť, len sem tam bublina. Výpek bol slaný a cesnakový, takže nič iné nepridávame.
-
2
Asi po 70 - 80 minútach je mäso mäkké. Vytiahneme ho a do výpeku dáme maslo. Necháme zredukovať na hustotu podľa seba. A máme hotovo. U nás k tomu bola ryža. Prílohu si zvoľte podľa seba.
Vďaka za koment. Zámerne som dal do popredia na foto predné stehno, aby bolo vidieť ako sa rozpadá a šťavnatý je dosť. Tie malé dierky sú po vidličke. Nebolo treba slaninu. Ten výpek stačil a medovina to chuťovo dobré doladila. Zdravím Vás .
Ďakujem za koment. Je to veru dobre.
Ďakujem za koment. Máš pravdu nie, len vyzerá veru aj nám chutilo. Ten alkohol sa vyvarí a ostane len príjemná jemná chuť po mede.
Ďakujem za koment. Sam som prekvapený ako ta medovina dodala príjemnú chuť.
Dobrá rada, keď to budeš robiť tak pridaj do jedla a potom aj sem na stránku. Nech to môžme pochváliť.