Dusený králik
Dusený králik

Králik na medovine

kvakac - fotkakvakac, 17. apríla 2019
Králik na medovine
Foto: kvakac

Je to králik, po ktorom si oliznete obe labky. Ostal mi výpek z Toskanského bůčku, tak som ho použil na tento recept. Dá sa Zobraziť celý popisJe to králik, po ktorom si oliznete obe labky. Ostal mi výpek z Toskanského bůčku, tak som ho použil na tento recept. Dá sa použiť aj iný výpek z mastného bravčového mäsa.

4
porcie
7 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
1/2 KL
1/2 KL
300 ml
30 g




Postup

  1. 1

    Podstate nie je skoro čo napísať. Králika rozporciujeme. V hrnci zohrejeme výpek, na ňom každý kúsok opečieme z každej strany po dve minúty. Mäso vytiahneme a do výpeku dáme rascu a čili. Chvíľu prejdeme teplom a nalejeme medovinu. Tú necháme rozvariť. Potom mäso dáme naspäť. Necháme znovu zovrieť. Sporák dáme na slabo a necháme variť, len sem tam bublina. Výpek bol slaný a cesnakový, takže nič iné nepridávame.

    Králik na medovine - obrázok 1
  2. 2

    Asi po 70 - 80 minútach je mäso mäkké. Vytiahneme ho a do výpeku dáme maslo. Necháme zredukovať na hustotu podľa seba. A máme hotovo. U nás k tomu bola ryža. Prílohu si zvoľte podľa seba.

    Králik na medovine - obrázok 2

Diskusia k receptu

klukodvody
Prima. Na neděli dělám králíka, normálně ho peču s bůčkem a ještě trochu prošpikuji slaninou. U Tvého není potřeba špikovat? Díky za recept a odpověď. Medovinu mám a výpek také tak bych dal podleTebe. Moc zdravíme.
kvakac
@Klukodvody (17.4.2019 14:56)

Vďaka za koment. Zámerne som dal do popredia na foto predné stehno, aby bolo vidieť ako sa rozpadá a šťavnatý je dosť. Tie malé dierky sú po vidličke. Nebolo treba slaninu. Ten výpek stačil a medovina to chuťovo dobré doladila. Zdravím Vás .
45678
@Kvakac Ty také dobroty varíš, páčia sa mi tvoje experimenty lebo vždy to dobre vyzerá a asi aj chutí ,z obrázku iba slintam:-)))
elenas
Ďalšie dobré jedlo si navaril, mäso vyzerá krásne mäkké a šťavnaté. Ta medovina robí zázraky.
kvakac
@45678 (17.4.2019 18:44)

Ďakujem za koment. Máš pravdu nie, len vyzerá veru aj nám chutilo. Ten alkohol sa vyvarí a ostane len príjemná jemná chuť po mede.
chrobaktruhlik
DOBRÝ RECEPT, LEN JA BY SOM PRIDAL EŠTE WORČESTER, ANÍZ, HORČICU A MOŽNO AJ TROCHU SÓJOVEJ OMÁČKY.
siisa
Ďalšia super dobrota od teba. Teším sa na ďalšie. Pekné sviatky želám.
1x kvakac