Králik na medovine

kvakac - fotkaKvakac, 17. apríla 2019 12:40
Ďalšie recepty »
Králik na medovineFoto: kvakac

Je to králik, po ktorom si oliznete obe labky. Ostal mi výpek z Toskanského bůčku, tak som ho použil na tento recept. Dá sa použiť aj iný výpek z mastného bravčového mäsa.

4
porcie
7 min
príprava
80 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
1/2 KL
1/2 KL
300 ml
30 g
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Podstate nie je skoro čo napísať. Králika rozporciujeme. V hrnci zohrejeme výpek, na ňom každý kúsok opečieme z každej strany po dve minúty. Mäso vytiahneme a do výpeku dáme rascu a čili. Chvíľu prejdeme teplom a nalejeme medovinu. Tú necháme rozvariť. Potom mäso dáme naspäť. Necháme znovu zovrieť. Sporák dáme na slabo a necháme variť, len sem tam bublina. Výpek bol slaný a cesnakový, takže nič iné nepridávame.

    Králik na medovine - obrázok 1
  2. 2

    Asi po 70 - 80 minútach je mäso mäkké. Vytiahneme ho a do výpeku dáme maslo. Necháme zredukovať na hustotu podľa seba. A máme hotovo. U nás k tomu bola ryža. Prílohu si zvoľte podľa seba.

    Králik na medovine - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist