Tousty po holandsky fotorecept

jarbra - bez fotkyjarbra, 15. septembra 2014
Tousty po holandsky (fotorecept)
Foto: jarbra

A zase tousticek :-) Holandska kuchyna je charakteristicka tym, ze je vydatna, jednoducha, znacne korenista, ako napriklad skorica, muskatovy oriesok, klinceky, mlete cierne korenie Zobraziť celý popisA zase tousticek :-) Holandska kuchyna je charakteristicka tym, ze je vydatna, jednoducha, znacne korenista, ako napriklad skorica, muskatovy oriesok, klinceky, mlete cierne korenie apod. Jedia vela ryb, ktore upravuju na rozne sposoby. Ako priloha je najoblubenejsia ryza a vsetky druhy zeleniny, kompoty apod. Holandania syry jedia, kazdy den, pridavaju ich do polievok, salatoch kombinuju so sunkou, ananasom, rybami a hlavne pouzivaju sa k priprave chutoviek. A tu je jeden z nich :-)

Suroviny

8 ks plátky (alebo Veka)
8 ks varené (alebo pečené)
8 ks plátky
8 ks kolieska
 čerstvá (alebo sušená)




Postup

  1. 1

    Platky chleba, ( veky ) opecieme nasucho, ...

    Tousty po holandsky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potrieme maslom, pridame udene maso, ananas (mozme dat stvrtky alebo kolieska prekrojime na polovicku ).

    Tousty po holandsky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ananas zakryjeme s platok syra a zapecieme v dobrej vyhriatej rure pokial sa syr neroztopi.

    Tousty po holandsky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vrch ozdobime stvrtkami ananasu, pridame kecup, ozdobime petrzlenovou vnatou podavame teple.

    Tousty po holandsky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kakao
Recept má takú istú kvalitu ako tvoje nápady — 0 bodov.
jozka2
S pdobnym zlozenim jedavam pizzu,inac velmi chutnu.Namiesto masla by som tam dala paradaj.sauce a zvyraznila to bazalkou,ale aj takto ako to robis ty moze byt chutne s poharom dobreho caju.
denyany
Dobrá kombinácia-ovocie a údenina. Chutia mi sladko-slané jedlá a syry zbožňujem. Takže priam ideálne pre mňa.:-)
pusta
mám rada tieto teplé syrové holandské chlebíčky, výborná kombinácia.
*****
jovanka77
prepac ale az na to ze holandania pouzivaju toastovy chlieb,( nas chlieb tu nie je, iba napodobenina ktora okolo nasho chleba ani neletela) a udene maso tu nekupis, (aspon nie take ake pozname na Slovensku) co teda znamena ze ho ani vo vareni nepouzivaju. toasty sa tu robia syrove, sunkovo syrove, sunkovo ananasovo syrove.
Tento recept ma od holandskych toasty hrooozne ale hrooozne daleko.
jarbra
@jovanka77 , doma cize v NL pouzivame anglicky chlieb alebo mozme pouzit bielu veku, ( urcite na SL nedostat anglicky chlieb, takze nic sa nedeje, pouzijeme veku ), manzel je holandan, takto robieva on, takto robievala moja svokra, a takto robievam aj ja, a co sa tyka udeneho kupis v predajnach ACH, alebo v polsky obchodoch, tento recept pochadza z NL, tolko z mojej strany na vysvetlenie.
ildinka
Ja to poznám s jablkom miesto ananásu,tiež výborné...
jovanka77
ano v Polskych obchodoch kupis,, ja viem. ale to uz nie je holandsky recept tym padom .. co takto skor zuurvlees alebo ich originalne sucadelappen s mletym klincekom?
A nie tieto toasty o nicom. krasny dnik
jarbra
Mila@ jovanka77, este raz : uz som pisala v komentare, ze udene kupis v AH - SUPERMARKT ALBERT HEIN v holandskych predajnach, to znamena, ze kupis masa, udene, bravcove, apod. su balene, ale ich kupis. A tu polsku predajnu som spomenula, len koli tomu, aby si vedela, ze aj v Holandsku su obchody v ktorych kupis vsetko. My v tychto predajnach nenakupujem ,, nasim zdrojom potravin su HOLANDSKE SUPERMARKT ,,. Dufam, ze som Ti to dostatocne vysvetlila. Viac na Tvoj komentar k tomu receptu nebudem reagovat. Pekny vecer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia