Foto: jarbra
A zase tousticek :-) Holandska kuchyna je charakteristicka tym, ze je vydatna, jednoducha, znacne korenista, ako napriklad skorica, muskatovy oriesok, klinceky, mlete cierne korenie Zobraziť celý popisA zase tousticek :-) Holandska kuchyna je charakteristicka tym, ze je vydatna, jednoducha, znacne korenista, ako napriklad skorica, muskatovy oriesok, klinceky, mlete cierne korenie apod. Jedia vela ryb, ktore upravuju na rozne sposoby. Ako priloha je najoblubenejsia ryza a vsetky druhy zeleniny, kompoty apod. Holandania syry jedia, kazdy den, pridavaju ich do polievok, salatoch kombinuju so sunkou, ananasom, rybami a hlavne pouzivaju sa k priprave chutoviek. A tu je jeden z nich :-)
Suroviny
8 ks plátky (alebo Veka) |
|
8 ks varené (alebo pečené) |
|
8 ks plátky |
|
8 ks kolieska |
|
|
|
čerstvá (alebo sušená) |
|
|
Postup
-
1
Platky chleba, ( veky ) opecieme nasucho, ...
-
2
potrieme maslom, pridame udene maso, ananas (mozme dat stvrtky alebo kolieska prekrojime na polovicku ).
-
3
Ananas zakryjeme s platok syra a zapecieme v dobrej vyhriatej rure pokial sa syr neroztopi.
-
4
Vrch ozdobime stvrtkami ananasu, pridame kecup, ozdobime petrzlenovou vnatou podavame teple.
*****
Tento recept ma od holandskych toasty hrooozne ale hrooozne daleko.
A nie tieto toasty o nicom. krasny dnik