Arménsky steak, grilované ružiaky a tzatziky fotorecept
Foto: roberto22
Toto je neskutočne chutná marináda nemusí byť len na kuracie je dobra aj na rybu na bravčové kotlety hovädzie mäsko a aj na grilovanú Zobraziť celý popisToto je neskutočne chutná marináda nemusí byť len na kuracie je dobra aj na rybu na bravčové kotlety hovädzie mäsko a aj na grilovanú zeleninku :-) a je tam skoro všetko čo nám momentálne rastie v záhradkách chutná večera za hodinku :D . Prajem dobrú chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Olivový olej , štavu s citrónu korenie , soľ , roztlačený cesnak , majorán a tymian dobre rozšlaháme nech sa nám marináda pekne spojí
-
2
Mäsko si umyjeme usušíme a pekne namáčame do marinády a rukami sa snažíme marinádu v masírovať do mäska. Neháme marinovať aspoň 4 hodinky
-
3
Ružové nové zemiaky najlepšie sú také malinké si len dobre poumývame prekrojíme na polovičky a dáme variť a pridáme 1 a pol PL soli akonáhle nám začnú vrieť tak si stopneme 7 min a vypneme
-
4
Gril alebo grilovaciu panvicu je necháme dobre rozpáliť pridáme kvapku olivového oleja alebo keď máme potrieme kožou z údenej slaninky , naukladáme zemiaky a pekne opekáme z jednej aj druhej strany
-
5
Zemiaky po grilovaní preložíme na tanier gril alebo panvicu na grilovanie si utrieme a ide sa na mäsko :D
-
6
Panvicu alebo grill si necháme naozaj velmi dobre rozpáliť olej nepridávame stačí ten čo bol v marináde a mäsko grilujeme na silnom ohni z každej strany asi 4 min podla toho aké je hrubé
-
7
Medzi tým si spravíme tzatziky nastrúhame si pol uhorky posolíme vodu čo pustí uhorka zlejeme pridáme roztlačený cesnak , mleté biele korenie , nasekaný kôpor ,jogurt a dobre premiešame
-
8
Prajem dobrú chuť
Prečo je tá naša starká taká nekultúrna a presne toto už pradávno volá uhorkový šalát
Arméni majú menšie ružiaky ako slováci
Arméni majú menšie ružiaky ako slováci