Kuracie soté na víne

saska3292 - bez fotkysaska3292, 14. augusta 2011

Tento recept som si akosi pospájala z viacerých a zopár vecí tam povymýšľala. Varenie ma veľmi baví, no zatiaľ som iba v začiatkoch, takže Zobraziť celý popisTento recept som si akosi pospájala z viacerých a zopár vecí tam povymýšľala. Varenie ma veľmi baví, no zatiaľ som iba v začiatkoch, takže tento recept bude určite pre každého jednoduchý :-) Jedlo je veľmi dobré aj na druhý deň ohrievané, dúfam že bude chutiť :-)

3-4
porcie
15-20 minút
príprava

Suroviny

500  g
2  dcl
 do hrste
2 ks
2  čl
Marináda:
asi 2 lyžice  (najlepšie ostrý)
asi 2 lyžice
asi lyžica
 trochu




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Pripravíme si marinádu z ostrého kečupu, horčice, barbecue omáčky, grilovacieho korenia, mletého čierneho korenia a trošky oleja. Do marinády pridáme aj mletý zázvor, ale opatrne, asi tak na zarovnanú čajovú lyžičku. Namarinované mäso môžeme v chladničke nechať cez noc, ale nie je to nutné, stačí aj polhodina až hodina.

  2. 2

    Pokrájame si cibuľu a slaninu nadrobno (ja som oboje pokrájala na malé kocky). Vo veľkej panvici cibuľu opražíme na troche oleja a keď začne trošku chytať farbu, pridáme slaninu a chvíľu spolu opekáme kým sa aj slanina opečie. Potom si rozkrájame bobule hrozna ( ja som použila tmavé) na štvrtinky a vyberieme kôstky. Hrozna by malo byť asi tak do veľkej hrste, pridávame ho až tesne pred mäsom. Chvíľku zase spolu opekáme. Potom posypeme asi dvoma čajovými lyžičkami hnedého cukru, ktorý nám skaramelizuje. Hneď potom pridáme mäso aj s marinádou.

  3. 3

    Mäso opekáme kým celé obelie a trocha sa opečie. Podlejeme vínom ( od oka, asi tak dve deci). Osolíme, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi tak 15-20 minút. Tesne pred dovarením ochutnáme a prípadne dosolíme. Podávame s ryžou, alebo pečenými zemiakmi. Dobrú chuť :-))

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia