Pikantné kura s čínskou kapustou
Foto: podravka
Pripravte fantastický plátok opečených alebo ugrilovaných kuracích pŕs na podstielke z orientálne ochutenej čínskej kapusty.
porcie
príprava
Suroviny
4 ks (bez kože) |
|
1 balenie |
|
1 lyžička |
|
3 lyžice |
|
Príloha: | |
600 g nastrúhaná |
|
80 g |
|
3 lyžice |
|
2 lyžičky |
|
1 lyžička |
|
2 lyžice |
|
1 ks |
|
hrsť |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia očistíme, opláchneme a osušíme. Posypeme ich korenie na kurča, jednou lyžičkou mletého chilli a koreniny votrieme do mäsa. Presunieme na dosku na krájanie a prikryjeme potravinárskou fóliou. Tĺčikom na mäso prsia naklepeme na rezne. Necháme odpočinúť približne 30 minút.
- 2
Čínsku kapustu nastrúhame na jemno, cibuľu nakrájame na kocky a spolu preložíme do misy.
- 3
V inej, menšej miske zmiešame sójovú omáčku, sezamový olej, cukor a šťavu z citróna. Pridáme jednu nadrobno posekanú chilli papričku, hrsť koriandrovej vňate, trochu soli a korenia a zálievku poriadne premiešame s kapustou.
- 4
Rozohrejeme tri lyžice oleja vo veľkej panvici alebo grilovacej panvici a namarinované kuracie prsia dozlatista opečieme/ugrilujeme na strednom plameni.
- 5
Na podstielku z čínskej kapusty naaranžujeme opečené/ugrilované kuracie prsia a podávame.
Tiež zeleninou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Podla Kratkeho slovnika spisovnej slovenciny z r. 2003 je spravny vyraz aj kura (stredny rod):
slovniky.juls.savba.sk/?w=kura&s=exact&c=nb8a&d=kssj4&d=psp&d=...
Kuracie prsia určite nie sú nudné mäso, len to s ním treba vedieť, kto vie, ten ani tĺčikovať nemusí.