Opečené kuracie prsia so zeleninou
Opečené kuracie prsia so zeleninou

Pikantné kura s čínskou kapustou

podravka - fotkapodravka, 8. mája 2017. Komerčný recept.
Pikantné kura s čínskou kapustou
Foto: podravka

Pripravte fantastický plátok opečených alebo ugrilovaných kuracích pŕs na podstielke z orientálne ochutenej čínskej kapusty.

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

4 ks (bez kože)
1 balenie
1 lyžička
3 lyžice
Príloha:
600 g nastrúhaná
80 g
3 lyžice
2 lyžičky
1 lyžička
2 lyžice
1 ks
 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia očistíme, opláchneme a osušíme. Posypeme ich Podravkou na kurča, jednou lyžičkou mletého chilli a koreniny votrieme do mäsa. Presunieme na dosku na krájanie a prikryjeme potravinárskou fóliou. Tĺčikom na mäso prsia naklepeme na rezne. Necháme odpočinúť približne 30 minút.

  2. 2

    Čínsku kapustu nastrúhame na jemno, cibuľu nakrájame na kocky a spolu preložíme do misy.

  3. 3

    V inej, menšej miske zmiešame sójovú omáčku, sezamový olej, cukor a šťavu z citróna. Pridáme jednu nadrobno posekanú chilli papričku, hrsť koriandrovej vňate, trochu soli a korenia a zálievku poriadne premiešame s kapustou.

  4. 4

    Rozohrejeme tri lyžice oleja vo veľkej panvici alebo grilovacej panvici a namarinované kuracie prsia dozlatista opečieme/ugrilujeme na strednom plameni.

  5. 5

    Na podstielku z čínskej kapusty naaranžujeme opečené/ugrilované kuracie prsia a podávame.

Diskusia k receptu

qwertyuiop
Prestaňte používať ten dementný čechizmus KURA vo význame kurča, sliepka. Kura v SLOVENČINE je len samička sliepky domácej.
evanaaa
Aj podľa mňa skôr - to kura, nie tá kura.......ale možno sa mýlim. Zatiaľ nik nemal námietky a je tu dosť kritikov.
staflik
Radšej prestaňte klepať tĺčikom kuracie prsia, na rezne ich treba namiesto toho narezať. Ak príde nutkanie klepať jemné kuracie prsia, treba si klepnúť po hlave a nutkanie prejde.
2010
@Staflik ja tiez naklepavam nudne maso ako su kuracie prsia je na to dovod, aspon tak mi bolo poradene a su ovela lepsie.
tiginko
nie je naklepávanie, ako naklepávanie... do hovädzích plátkov tlčieme silnejšie, do bravčových slabšie a aj jemné naklepávanie kuracích pŕs, hlavne keď sú nerozrezané - v celku, má svoje opodstatnenie. Ja tlčiem skoro vždy. Len do krkovičkových alebo bôčikových plátkov určených na gril nezvyknem tĺcť
staflik
@2010 (10.5.2017 18:02)

Kuracie prsia určite nie sú nudné mäso, len to s ním treba vedieť, kto vie, ten ani tĺčikovať nemusí.