Hrubozrnná paštéta
Mate radi paštétu? Ja áno. Toto mám recept od nemenovaného výrobcu.
Zapekané držky so syrom
Niektoré jedlá sa v malých obmenách pripravujú rovnako v niektorých krajoch, etnic-kých územiach alebo vo väčších územných...
Zapekané kuracie rezne
Vezmeme to od kapusty, popražíme ju na oleji okorenime , osolíme a namočíme do vody...
Mäsová polievka soľanka
Nadrobno pokrájanú cibuľu dáme do roztopeného masla. Bravčové mäso pokrájame na drobné kúsky, rovnako aj...
Máslová špargla s panenkou
Taková drobná, chřestová chuťovka. S panenkou lehká večeře. Bez panenky výborná chuťovka.
Bravčové rebierka v domácej sudovej kapuste s knedlíkom
Obľúbené jedlo a klasické, ale počas leta to má celkom inú chuť, keď sa to...
Pekáčové rezne
Tento recept robím, keď čakám na obed viacej ľudí. Keď sa zíde početnejšia rodina a príbuzní.
Pirohy plnené mäsom
Z múky, vajca, soli a trocha vody pripravíme rezancové cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na...
Špagetová tekvica v mikrovlnke
Konečne som objavil na trhu špagetovú tekvicu. Vynikajúca bašta z tekvice, kto má rád špagety,...
Teľacie frikassé na víne
Klasické omáčkové a knedlíkové jedlá robím málokedy. Jednoducho nie je čas. Ale občas ma niečo...
Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom
Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme. Sprudka opečieme na masle, ...
Koláč s ružičkovým kelom, so šampiňónmi a slaninou
Trochu som experimentovala a vyšiel výborný slaný koláčik.
Kuracie závitky s prekvapením
Robila som to prvý krát a vyšlo to úplne skvelo chutilo uplne vynikajúco:-...
Vianočný zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme ostatné suroviny, ...
Pikantné hovädzie zadné na Cabernet sauvignon
Máme radi mäso na šťave a na víne, vybrala som hovädzie zadné a Cabernet Sauvignon, ...
Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....
Medové krídelká
Tento recept som vyskusala prvy raz . Pochadza z receptov" Varime s medvedom" . Obavala som...
Studenô
Do veľkého hrnca dáme koleno, preseknuté paprčky, chvost a kože. Zalejeme vodou, poriadne...
Mäsové guľky zapekané v kyslej kapuste
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troške oleja, pridáme kyslú kapustu a podusíme domäkka. Zemiaky...
Pečená hus s cibuľou, jablkom a pomarančom
Hus dobre umyjeme a osušíme. Očistíme cibuľu, jablko rozkrojíme na polovice a vykrojíme jadrovník...
Šunkové fliačky
Fliačky si uvaríme podľa návodu. Do uvarených fliačkov pridáme uvarený údený bôčik nakrájaný na kocky, ...
Hovädzí roštenec s kuracou pečeňou à la Šenkýřský timbál
Milujem Slovácko. Duševne som úzko spätý s jeho pracovitými, dobrosrdečnými ľuďmi, pesničkami, zvykmi...
Uzené maso pečené na hříbkách
Maso položíme do pekáčku, přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a předem namočené hříbky....
Králík po francouzsku na cibuli a bůčku
Zase jsem jednou byla zcela okouzlena receptem. Králíky upravuji moc ráda, jenže ne koupené...
Bravčová panenka z Frankenwaldu
Takýmto spôsobom sa pripravovala bravčová panenka v penzióne môjho priateľa v Bavorsku- Frankenwald u môjho priateľa Paula....
Predčasný Valentín a kuracia nátierka
Kuracia nátierka sa dá pripraviť aj takto. A akákoľvek nátierka sa dá servírovať aj takto (s...
Turecký šiškebab
Zmiešajte cukor, sójovú omáčku, olej, citrónovú šťavu a cesnakový prášok alebo cesnak, vytvoríte...
Zemiaková maškrta k pivu
Ozajstná chuťovka k pivu ako stvorená. Delikátnu náplň ktorá je v zemiakových lodičkách pekne uložená, ...